Haberler

Denemen Lazım! Lezziz tariflerle sofralar şenlenecek...

Güncelleme:

On bir ayın sultanı ramazanda özenle hazırlanan yemekler, iftar sofralarına renk katarken, hünerli eller yemek ve tatlılara ayrı bir lezzet katıyor.

Sosyalmedya üzerinden Ramazan boyunca tarif yazmak bugünlerde çok tercih ediyor. Hünerli ellerinizle hazırlandğınız sofralarla ve yörsel yemeklerle de Ramazan sofraları adeta şenlenecek...

işte o tarifler ..

HELLİM PEYNİRLİ VE ŞEFTALİLİ SALATA

2 şeftali
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr hellim peyniri
1 su bardağı körpe roka
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstıkk

Şeftalileri yıkayıp dilimlere ayırın. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Izgara döküm tavayı ısıtıp şeftalileri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Hellim peynirini dilimleyip tavada kızartın. Rokaları yıkayıp suyunu süzdürün ve servis tabağına alın. Şeftali ve hellim peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. Taze kekik ve kavrulmuş dolmalık fıstıkları serpiştirin. Üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.

ÇENTİK KEBABI

500 gr sarımsaklı yoğurt
8 dilim ekmek
6 patates
500 gr kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Sos için
4 domates
Tuz
Kırmızı pul biber

Ekmekleri küp şeklinde kesip sıvıyağda kızartın. Patatesleri jülyen doğrayıp kızartın. Köfte için, baharatları kıymaya ilave edip yoğurun. Elinizde yuvarlayarak küçük top köfteler hazırlayıp kızartın. Domates sos için, domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Kırmızı pul biber ve tuz ilave edip 10 dakika pişirin. Servis tabağına önce ekmekleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine patatesleri alın. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kızarttığınız köfteleri üzerine yerleştirin. Üzerine domates sos döküp servis yapın.

PATLICANLI PİLAV


2 orta boy patlıcan
2 su bardağı baldo pirinç
30 gr tereyağı
Tuz
4 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Ayçiçeği yağında tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp pirinçleri kavurun. Et suyunu ilave edin. Tuz ile tatlandırıp suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirin. Kızarmış patlıcanları ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Kaynak: Haberler.com / Yemek Tarifi

Yemek Tarifi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title