Haberler

Lefkoşa: Rumların Kayıp Sahtekarlığı

Kayıplar Konusunda Çalışma Yapan Bir Rum Milli Muhafız Ordusu (Rmmo) Albayı, Rum Mahkemesine Rum Kayıplar Listesinde Yer Alan 44 Kişinin Lakadamya Askeri Mezarlığına Gömülü Olduğuna Dair Evrak Sundu.

Kayıplar konusunda çalışma yapan bir Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Albayı, Rum mahkemesine Rum kayıplar listesinde yer alan 44 kişinin Lakadamya askeri mezarlığına gömülü olduğuna dair evrak sundu.

15 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Yunan darbesi sırasında öldürülen yüzlerce Rum'un isimleri, kayıplar listesine konularak Rum halkının aldatıldığı ortaya çıktı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Yunanistan'ın yönlendirmesi ve yardımıyla 1974 yılından beri sürdürdüğü kayıp sahtekarlığının bir örneğini de RMMO albayı ortaya koydu. Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Politis Gazetesi'nin haberine göre, Rum mahkemesinde açılan bir davada kayıplar listesinde yer alan 44 Rum'un aslında Lakadamya Askeri Mezarlığı'nda gömülü olduğu, fakat bu bilginin ailelerinden gizlendiği anlaşıldı.

Politis gazetesinin dün verdiği habere göre, 2000-2003 yılları arasında RMMO'da görev yapan ve kayıplar konusunda çalışmalarda bulunan Albay İoannis Papasavvas, Lefkoşa kaza mahkemesine kayıplar listesinde yer alan 44 Rum'la ilgili veri sundu. Albayın sunduğu veriler, kayıp listesinde yer alan 44 Rum'un Lakadamya Askeri Mezarlığı'na gömülü olduklarını gösterdi; ancak gömülen 44 Rum'un kayıtları bulunması ve ilgililerin bilgisi olmasına rağmen bu ailelerinden gizlendi ve bu kişiler kayıp sayılmaya devam edildi.

15 Temmuz 1974 tarihinde Yunanistan'ın Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği darbe sırasında binlerce Rum katledilirken, GKRY, Yunanistan'ın da yönlendirmesi ve işbirliği ile bunların önemli kısmını kayıplar listesine koyarak Barış Harekatı sırasında kaybolduklarını iddia etmişti.

Ölülerin kaybolduğu yalanını ortaya atan Rum Yönetimi'nin yalanlarının ortaya çıkması, kayıp olduğu iddia edilen kişilerin aileleri arasında büyük infial uyandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title