Haberler

Laricani, İran-abd Müzakerelerini Değerlendirdi

Laricani, İran-abd Müzakerelerini Değerlendirdi

İran Yargı Erki Danışmanı Muhammed Cevad Laricani, ABD ile Önkoşulsuz Müzakere Yapılması Gerektiğini Söyledi.

İran Yargı Erki Danışmanı Muhammed Cevad Laricani, ABD ile önkoşulsuz müzakere yapılması gerektiğini söyledi.

İran Yargı Erki Danışmanı Muhammed Cevad Laricani, Hemmihan gazetesine verdiği demeçte, İran ile ABD arasındaki sorunlar ve taraflar arasındaki müzakereler konusunda değerlendirmelerde bulundu. İç politikaların dış politikaları etkilemesine izin vermeyerek ABD ile müzakerelere başlayan Ahmedinecad hükümetinin kararını isabetli bulduğunu belirten Laricani, "ABD'nin İran'a karşı değişmesini beklemek muhaldir. ABD ile müzakere için şart koşmamalıyız" dedi.

Irak'ta yapılan İran-ABD müzakerelerinin çok önemli olduğunu kaydeden Laricani, ABD'nin bu müzakerenin değerini bilmesi gerektiğini bildirdi. Laricani, müzakerelerde sadece Irak meselesinin değil, İran'ın milli çıkarlarının da söz konusu olduğu Basra Körfezi'nin güvenliği, Afganistan, Lübnan ve nükleer enerji konularının görüşülmesini istedi. ABD ile düşmanlığa dönüşen büyük sorunlar olduğunu ifade eden Laricani, uluslararası ilişkilerde bu düşmanlığın kontrol edilmesi ve makul bir seviyeye düşürülmesi

gerektiğini söyledi. İki ülke arasındaki sorunların çözülecek gibi olmadığını, ancak bunun daha da körüklenmemesi gerektiğini ifade eden Laricani, tarafların çabalarıyla sorunların azaltılabileceğini kaydetti. Muhammed Cevad Laricani ayrıca, tarafların birbirini suçlamadan kendi milli çıkarları doğrultusunda müzakere yapmasının doğal olduğunu ifade etti.

Sorunların çözümünün ABD'nin değil, kendi ellerinde olduğunu savunan Laricani, müzakereler için ABD'nin de ön şart koşmaması gerektiğini vurguladı. Her şeye rağmen iki ülkenin ortak çıkarlarının bazı dönemlerde kesiştiğini ve bu konularda işbirliği yapılabileceğini anlatan Laricani, siyasetin değişken olduğunun bilincine varılması gerektiğini bildirdi.

İran'ın müzakereler için ABD'den talepte bulunmasının İran'ın taviz verdiği anlamına geleceği ve ABD'nin de bunu istismar edeceğiyle ilgili bir soruyu cevaplayan Laricani, doğru olsa bile bu endişelerin müzakere masasında giderilebileceğini söyledi. İran Yargı Erki Danışmanı Laricani, müzakerelerin yapılmaması halinde büyük bir fırsatın kaçırılacağını ve aracıların devreye girerek kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

Muhafazakar kanada yakınlığıyla tanınan Laricani, İran'ın uluslararası meselelerdeki uzmanı ve İran'ın dış politikasının belirlenmesinde etkin isim olarak da biliniyor.

(SS-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });