Haberler

Kuyumcu Dükkanındaki Bir Milyon Liralık Soygun

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, "Son yılların en büyük soygununun memleketimizde gelişmesi ve insanların birikiminin bir anda bu şekilde kaybolması gerçekten kabul edilir gibi değil" dedi.

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, "Son yılların en büyük soygununun memleketimizde gelişmesi ve insanların birikiminin bir anda bu şekilde kaybolması gerçekten kabul edilir gibi değil" dedi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da bir kuyumcu dükkanından 1 milyon liralık altın hırsızlığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan talihsiz olayın kendilerini de üzdüğünü ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Son yılların en büyük soygununun memleketimizde gelişmesi ve insanların birikiminin bir anda bu şekilde kaybolması gerçekten kabul edilir gibi değil. Ben böyle kapsamlı bir soygunu Ordu'da bu zamana kadar bir kez daha şahit olmuştum. O zamanda bu denli büyük bir soygun olmuş ve failleri bulunamamıştı. Bu olaydan yaklaşık 30-35 yıl sonra bu tür olayın tekrarlanması hepimizi çok üzdü ve derinden yaraladı. Baktığımızda hırsızlık olayının profesyonelce yapıldığını görüyoruz. Bizim memleketimiz küçük bir şehir. Ama bunun yanında Gürcistan sınırı açıldıktan sonra da güvenliğimiz daha az gibi geliyor bize. Daha önce cadde ve sokaklarımızda emniyet görevlilerini daha sık görüyorduk. Şimdi bu azaldı ve bu bizi üzüyor. MOBESE kamera sistemi sadece şehrin giriş ve çıkışlarına yerleştirildiğini anlıyoruz. Biz kuyumcular olarak şehrin alışveriş merkezlerinde daha güvenilir MOBESE sistemlerinin kurulmasını istiyoruz."

-"Kuyumcular hedef kitle haline geldi"

Altın fiyatlarının artmasıyla kuyumcu sektörünün herkesin gözünde hedef kitle haline geldiğini de söyleyen Keskin, şöyle devam etti:

"Son yıllarda altın fiyatlarının artmasıyla kuyumculuk sektörü herkesin gözünde hedef kitle haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kolay bir sermaye olduğu için esnaf arkadaşlar bu konuda tedirgin ve çok mağdurlar. Maalesef yapmış olduğumuz iş bize düşman. Temennimiz başka bir kuyumcunun başına artık bu tür olayların gelmemesi. Artık yeni olumsuzluklara şahit olmak ve duymak istemiyoruz."

-"Kuyumcular sigorta primlerinin düşürülmesini de bekliyor"

Kuyumcuların sigorta primlerinin düşürülmesini istediğini ve bu anlamda ciddi mağduriyetler yaşadığına da dikkati çeken Keskin, şunları söyledi:

"Kuyumcu sigorta sistemi sigorta şirketleri açısından bu zamana kadar gerekli ehemmiyet verilmeyen bir konu. Kuyumcu sigortacılığında sigorta şirketlerinin sadece 2 tanesi bunu yapıyor. Yapanlarında sigorta primlerini yüksek olduğunu görüyoruz. Biz bu konuda kuyumcu esnaflarına gerçek önemin verilmesini istiyoruz. Şu anda bir kuyumcunun yıllık ödeyeceği sigorta primi 3 bin 500 liradan başlıyor. Bu rakam kuyumcunun altın miktarının artmasına orantılı olarak ta yükseliyor. Kuyumcuların yüzde 70'i sigortasız. Kuyumcular olarak primlerin biraz daha düşürülmesini bekliyoruz. Günümüzde sigortasız kuyumcuların durumu tehlike arz ediyor. Bu konuda bütün kuyumcular mağdur. Bu konuda sigorta şirketlerinin duyarlı olmasını istiyoruz ve primlerin biraz daha düşürülmesini bekliyoruz."

Keskin, sigorta şirketlerinin primlerini düşürmesi durumunda sigorta yaptıracak kuyumcu sayısının artacağını ve kuyumcuların artık rahat uyuyabileceğini de sözlerine ekledi.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Adnan Keskin Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title