Haberler

Kuyucaklı Kadınlar Yöresel Ürünlerini Satmak İçin Kooperatif Kurdu

Kuyucaklı kadınlar yöresel ürünlerini satmak için kooperatif kurduAYDIN - Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1979 yılında kurulan ve o günden bu yana yaptıkları ile bölgenin hem en büyük hem de örnek kooperatifleri arasında en başta gelen ÖR-KOOP, Kuyucaklı kadın girişimcilere de örnek oldu.

Kuyucaklı kadınlar yöresel ürünlerini satmak için kooperatif kurdu

AYDIN - Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1979 yılında kurulan ve o günden bu yana yaptıkları ile bölgenin hem en büyük hem de örnek kooperatifleri arasında en başta gelen ÖR-KOOP, Kuyucaklı kadın girişimcilere de örnek oldu.

Kuyucak'ta çiftçiye destek sağlamak için yöresel ürünleri işleyip satışa sunmak amacıyla kurulan Kuyucak Kadın Kooperatifi üyeleri, Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal'a destekleri nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundu. İncir, zeytin, zeytinyağı, tarhana gibi yöresel ürünleri paketleyip satarak ilçe ekonomisine katkı sunmak amacıyla 1 yıl önce faaliyete geçen Kuyucak Kadın Kooperatifi Üyeleri, kendilerine destekte bulunan Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ünal Önal'ı makamında ziyaret etti. Kuyucak'ın girişimci kadınları, Başkan Önal'a ürünlerin pazarlanması ve satışa sunulması noktasında verdiği destekler nedeniyle plaket takdim etti.

"Katma değer kazandıracağız"

Kuyucak'ta üretilen tüm tarım ürünlerini kooperatif markasıyla satmayı hedeflediklerini belirten Emine Ertürk Şahin, "Kuyucak Kadın Kooperatifi olarak geçen yıl ÖR-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal'ın destekleri ile kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Her zaman bizlere örnek olan ÖR-KOOP'u bir kez daha kendimize örnek aldık. Kuyucak'taki ilk ve tek kadın çiftçi kooperatifi olarak ürünlerimizi paketleyip satmak üzerine yeni bir oluşum gerçekleştirdik. Bir anlamda hayallerimizi Ünal Bey sayesinde gerçekleştirdik. Hem çalışanlar hem de Ünal Başkanımız bizlere bir ağabeylik yol göstererek destek oldular. Bizler de kendilerine en azından bir plaket vererek teşekkür etmek istedik" dedi.

Konuşmasını sürdüren Emine Ertürk Şahin, "Biz kadınlarımızla birlikte ev yapımı olarak ürettiğimiz tarhanadan zeytine, salçadan nar ekşisine, zeytinyağından incire kadar ürettiğimiz her ürünü paketliyoruz ve satıyoruz. Böylelikle de Kuyucak'a bir marka da kazandırmış oluyoruz. Çiftçimizin en büyük sorunu 1 TL'ye tüccara sattığı ürünün markette 10 TL olarak satışa sunulması. Biz de çiftçimizin ürününü tüccarı aradan çıkartarak kooperatif markası adı altında satalım istedik. Bu şekilde hem çiftçi kazanacak hem de biz. Ürüne de katma değer sağlayacağız. Biz domatesi domates olarak değil salça yaparak katma değer kazandırarak satacak ve Kuyucak markası oluşturacağız. Biz 2011 yılından bu yana hayalimiz olan üretici konumdaki bayanlarımıza öncelik vererek ön plana çıkmalarını ve birlik olmalarını sağladık. Çok güzel bir ekibimiz var ve sürekli eğitimler düzenleyerek birçok alanda aktif hale geldik" dedi.

Ziyaretleri için KUYKA üyelerine teşekkür eden Önal, "Aydın'da bu tarz 57 adet kooperatifimiz var. Bunların 6 tanesi direkt olarak ÖR-KOOP'la çalışmaktadır. Yedinci kooperatifimiz olan kadın kooperatifimiz de artık bizimle çalışıyor. Girişimciliklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Zaten sloganımız, "Tekelleşme değil, kooperatifleşme' olduğundan dolayı bölge halkımızın kalkınmasının da bu şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum. ÖR-KOOP bu tür kooperatiflerin her zaman yanında olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title