Haberler

Kutan: Kaygı Verici Bir Gelişme

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, 'Ak Partinin Kapatılması ile İlgili Açılmış Bulunan Dava, Parlamenter Demokratik Sistem Açısından Son Derece Kaygı Verici Bir Gelişmedir' Dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''AK Partinin kapatılması ile ilgili açılmış bulunan dava, parlamenter demokratik sistem açısından son derece kaygı verici bir gelişmedir'' dedi.

Kutan, Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, AK Parti hakkındaki davayı duymalarının ardından konuya önem addetmeleri nedeniyle Başkanlık Divanını acilen topladığını söyledi.

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna işaret eden Kutan, herhangi bir siyasi partiyi birtakım değerlendirme ve yorumlarla ''kapatma tehdidi altında'' bulundurmanın demokrasinin gelişip serpilmesine, güçlenmesine engel olma anlamına geldiğini ifade etti.

AK Partinin kapatılmasına ilişkin açılan davayı ''parlamenter demokratik sistem açısından kaygı verici bir gelişme'' olarak değerlendiren Kutan, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik oligarşinin egemen olduğu, keyfi uygulamaların yapıldığı, basit ve ilkel bir devlet değil, çağdaş bir hukuk devletidir. Çağdaş hukuk devletlerinin en temel vasfı olan milli irade üzerinde hiç bir vesayet veya ipotek kabul etmeme ilkesi, tüm kurum ve kuruluşların özenle koruması gereken en temel değerdir.

Bu dava ile bir yandan ülkemizin imajı ciddi bir şekilde zedelenecek, öte yandan zaten çok hassas dengelerle ayakta durmaya çalışan ekonomik yapı daha da zayıflayarak istikrarsızlığa hızla yuvarlanabilecektir.''

Kutan, Saadet Partisi olarak tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, aydınları demokrasiye sahip çıkmaya davet ederek, milli iradenin tecelli yeri olan TBMM'nin de derhal toplanıp bu soruna kalıcı çözümler üretmesini beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title