Haberler

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan İstifa Etti

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, görevinden istifa etti.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, görevinden istifa etti.

Edinilen bilgiye göre, 8,5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Özturan, bir süre önce 657 sayılı devlet memuru olan A.K.'nin belediyede başörtülü olarak görev yaptığı gerekçesiyle resmi bir yazıyla savunması istemiş ve bu kararı kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Özturan, İHA muhabirine istifa gerekçesini anlattı. Özturan, "Bilindiği gibi, bir süre önce belediyede çalışan bir memur başörütülü olarak görev yaptığı gerekçesiyle benim imzamla savunması istenmişti. Ben o yazının içeriğine bakmadan imzalamışım. Bu konuyu bazı çevreler aşırı derecede istismar etti. Ben şimdiye kadar hep özgürlüklerden yana oldum. Partimin ve Belediye Başkanımın daha fazla yıpranmaması için görevimden istifa ettim. Belediye Başkanımız Mustafa İça'ya istifamı sunduktan sonra kendisi ile bir görüşmem oldu. Kendisine durumu açık açık anlattım. Vicdanen rahatım" dedi. Özturan, Belediye Meclis üyeliği vazifesinin devam ettiğini, sadece Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini sözlerine ekledi.

AK Parti'den seçilmiş Belediye Başkan Yardımcısı olan Özturan'ın, istifasının kabül edildiği öğrenildi.

(EFE)

16.07.2012 22: 25: 19

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title