Haberler

Kuşadası'nda İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması

Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından İlköğretim Okulları Arasında Düzenlenen Bilgi Yarışması, Endüstri Meslek Lisesi'nin Çok Amaçlı Salonunda Başladı.

Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi yarışması, Endüstri Meslek Lisesi'nin çok amaçlı salonunda başladı.

Kuşadası merkezi ile belde ve köylerinde eğitim veren 17 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi ve kültür yarışması, A ve B gurupları arasında gerçekleştiriliyor ve jüri üyeleri ise Kuşadası'ndaki liselerin öğretmenlerinden oluşuyor.

Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan ile öğrenciler ve velilerin de izlediği ilk günkü elemelerde Davutlar Vali Kadir Uysal, Yedi Eylül, Belkent, Atatürk, İbrahim Zeki Emgin, Cumhuriyet, İkiçeşmelik, Çakabey ve Güzelçamlı Mustafa Kemal İlköğretim Okulları yarıştı.

İkinci gün elemelerinde ise Mahmut Esat, F. Ruhi Karakaş, Kazım Dirik, Soğucak, Kirazlı Selim Eren, Özel Ü. Naci Akdoğan, Kuşadası ve Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulları yarışacak. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Genel Kültür dallarında gerçekleştirilen ve her dalda 5'er sorunun sorulduğu yarışmada, guruplarında ilk 3'e giren okullar finale kalacak. İki gün sürecek olan yarışmanın büyük finali ise 19 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, büyük ilgi gören bilgi yarışmasının öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. İlköğretim okulu öğrencileri, bilgi yarışmasının her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir çekişmeye sahne olduğunu belirterek, kendilerine son derece güvendiklerini söylediler.

(ZH-İK-YK)

16.01.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title