Haberler

Kuşadası´Nda 15 Hektar Orman Kül Oldu

Aydın'ın Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesi'nde Çıkan Yangında 15 Hektar Genç Kızılçam Ormanı Kül Oldu.

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesi'nde çıkan yangında 15 hektar genç kızılçam ormanı kül oldu.

Davutlar Taşbelen Mevkiisinde bugün saat 18.00 sıralarında üç ayrı noktada birden alevler yükseldi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 14 arazöz ve Bodrum Milas Havalimanı ile Selçuk Havalimanı'nda görevli toplam 4 helikopter ve 2 uçak sevk edildi. Selçuk ve Söke'den takviye itfaiye ekipleri bölgeye gönderildi.

Yaklaşık 200 kadar orman işçisi ve itfaiye ekipleri ile havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın 1 saat içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Kaymakam Mustafa Esen de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını izledi. Kaymakam Esen, görgü tanıklarının yangının üç ayrı noktada aynı anda başladığını doğruladıklarını ve jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler soğutma çalışmalarını devam ediyor. 15 hektarda alevlerin durdurulmasıyla yetkililer rahat bir nefes aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title