Haberler

    Kuş Pisliği' Sözüne Suç Duyurusu

    BİR süredir Hitler'i ve Hitler dönemini önemsiz gösteren açıklamasıyla tepkilere neden olan Gauland'ı kışkırtıcılıkla suçlayan Gülegen, "Gauland'ın sözleri aynı zamanda demokrasiye yönelik bir saldırı ve geçmişle hesaplaşma kültürümüze hakarettir" dedi.

    BİR süredir Hitler'i ve Hitler dönemini önemsiz gösteren açıklamasıyla tepkilere neden olan Gauland'ı kışkırtıcılıkla suçlayan Gülegen, "Gauland'ın sözleri aynı zamanda demokrasiye yönelik bir saldırı ve geçmişle hesaplaşma kültürümüze hakarettir" dedi. Gauland'ın tartışılan sözleri dolayısıyla özür dilemeye yanaşmamasının AfD'nin demokrasi anlayışının çarpıklığını gösterdiğini vurgulayan Gülegen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    "AfD'nin temsilcilerinin sürekli yaptıkları bilinçli provokasyonlara artık bir dur denilmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için gerekirse hukuki yollara başvurulmalıdır."

    SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

    AfD'nin Eşgenel Başkanı Gauland, bir süre önce partisinin gençlik kollarının bir toplantısında yaptığı konuşmada, "Hitler ve nasyonal sosyalistler Almanların başarıyla dolu 1000 yıllık tarihlerinde bir kuş pisliğinden ibarettir" demişti. Sözleri çeşitli kesimlerden tepki alan Gauland, yeni bir açıklama yaparak amacının Hitler döneminde yapılanları önemsiz göstermek olmadığını söylemişti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Adolf Hitler Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title