Haberler

Kürt Parlamentosu Başkanı: "PKK Bahane"

Kuzey Irak'taki Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü, "Türkiye'nin Tehditlerinin Asıl Amacının Irak Kürdistan'ında Yaşayan Halkın Edindiği Demokrasi Deneyimini Ortadan Kaldırmak" Olduğunu Savunarak "PKK Meselesinin Bu Amaca Ulaşmak İçin Bir Bahane Olarak Kullanıldığını" Öne Sürdü.

-Kuzey Irak'taki Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü, "Türkiye'nin tehditlerinin asıl amacının Irak Kürdistan'ında yaşayan halkın edindiği demokrasi deneyimini ortadan kaldırmak" olduğunu savunarak "PKK meselesinin bu amaca ulaşmak için bir bahane olarak kullanıldığını" öne sürdü.

ERBİL (ANKA) - Kuzey Irak'taki Kürt Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü, "Türkiye'nin tehditlerinin asıl amacının Irak Kürdistan'ında yaşayan halkın edindiği demokrasi deneyimini ortadan kaldırmak" olduğunu savunarak "PKK meselesinin bu amaca ulaşmak için bir bahane olarak kullanıldığını" öne sürdü.

KDP'ye yakınlığı ile tanınan Peyamner Haber Ajansına göre, Kürt Parlamentosu, "Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu tehdidi"ni görüşmek üzere toplandı. Öğleden sonra yapılan toplantıda konuşan Parlamento Başkanı Adnan Müftü, "Türkiye'nin tehditlerinin asıl amacının Irak Kürdistanı'nda yaşayan halkın edindiği demokrasi deneyimini ortadan kaldırmak" olduğunu savundu.

"PKK meselesini bu amaca ulaşmak için bir bahane olarak kullanıldığını" iddia eden Adnan Müftü, "Bu tarzda bir iş, Kürdistan'daki deneyime zarar verebilir. Ancak gerçekte bu iş, Irak'ta ve bölgede büyük bir felakete yol açar. Bununla beraber Türkiye için de siyasi ve ekonomik zarar doğurur ve AB üyeliği önünde engel oluşturur" şeklinde konuştu.

Sorunun çözümü için Bağdat ve Ankara hükümetinin çabalarına da değinen Müftü, "PKK'ya saldırının sorunun çözmeyeceğini, teröristlerin terör eylemlerini daha da arttırmaları için kapı açacağını, çünkü bu işin Irak'ın birçok bölgesinde güvenlik boşluğu meydana getireceğini" de öne sürdü.

Kürt Parlamentosu Başkanı Müftü, "Kürdistan halkı hiçbir ülke için sorun olma sebebi olma arzusu içinde değildir. Her zaman özellikle Türkiye olmak üzere diğer ülkelere yardım eli uzatmak istiyor" dedi

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title