Haberler

Küresel Isınma Hava Ulaşımını da Olumsuz Etkiliyor

Tokat'ta Yaşanan Aşırı Sıcaklık, Hava Trafiğini Olumsuz Yönde Etkiliyor.

Tokat'ta yaşanan aşırı sıcaklık, hava trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.

İstanbul'dan Tokat'a 90 kişiyle uçan Atlasjet Havayolları'na ait uçak, dönüşte ise Tokat'tan İstanbul'a 58 yolcu ile kalkış yapıyor. Yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle uçağın havalanması sırasında oluşan basınç ve pist boyu sebebiyle milyonda bir olsa da yaşanabilecek bir kazanın dikkate alınarak, uçuş güvenliğini riske atmamak adına yolcu sayısının düşürülerek önlem alındığı kaydedildi. Uçağın 58 veya o gün pilotun belirlediği rakamda yolcu ile Tokat'tan İstanbul'a uçmasının faturası ise yolcuya

yansıyor. Tokat'tan İstanbul'a uçan bir yolcu daha fazla fiyat ödemek durumunda kalıyor. Atlasjet Havayolları Tokat Bölge Müdürü Adnan İkikat, yaşanan hava sıcaklığına paralel olarak yolcu sayısı konusunda sorun yaşandığını belirterek, "Yolcu konusunda bir sıkıntımız yok. Teknik şartlar müsait olduğunda uçak dolu gelip gidecek. Ancak hava sıcaklığı münasebetiyle uçuşlarımız 58 kişiyle blokeli. 58 kişiden sonrasını yedeğe alıyoruz. Uçak havaalanına indikten sonra pilotun yapmış olduğu hesaplamalara göre

yedek yolculardan alınıyor. Bugüne kadar hiç kimse havaalanında kalmadı. Yaşanan sorun hava sıcaklığı ve pist boyutundan kaynaklanıyor sanırım. Bunlar bizi aşan teknik konular" dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı ise havaalanında talebin yoğun olduğunu ve yolcu problemi olmadığını ifade ederek, ikinci sefer konulmasını talep ettiklerini söyledi. Sarıtaşlı, 90 kişilik uçağın inişi sırasında sorun yaşanmadığını belirterek, "Uçak kalkarken hava sıcaklığından dolayı fazla ağırlık olmaması gerekiyormuş. Bu teknik bir konu. O nedenle daha az yolcu alarak kalkmayı hedefliyorlar. 2 bin metre olan pistimiz, 3 bin metreye çıkarsa bu sorunun kalkacağına inanıyoruz"

şeklinde konuştu.

(Nİ-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title