Haberler

Kumluca'da Orman Yangını

Antalya'nın Kumluca İlçesinde Başlayan Orman Yangını, Şiddetli Rüzgarın Etkisiyle Büyüyor. 7 Uçak, 4 Helikopter ve Çok Sayıda Arazözün Müdahale Ettiği Yangında Şu Ana Kadar 80 Hektar Orman Alanı Kül Oldu.

Antalya'nın Kumluca İlçesinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyor. 7 uçak, 4 helikopter ve çok sayıda arazözün müdahale ettiği yangında şu ana kadar 80 hektar orman alanı kül oldu.

Kumluca ilçesine bağlı Karacaören köyü Karadayılar Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Şu ana kadar 80 hektar orman alanının kül olduğu yangına biri keşif 3'ü söndürme amaçlı 4 helikopter ile 2'si amfibi 5'i Türk Hava Kurumu Türk Kuşu'ndan kiralanan 7 söndürme uçağı, Orman Bölge Müdürlüğü ile Kumluca ve çevresindeki belde belediyelerin arazözleri, iş makineleri, jandarma ekibi, orman işçileri ve vatandaşlar müdahale ediyor. Yangında şu ana

kadar kullanılmayan bir ev ile iki ahır ve portakal ağacı yandı.

(SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title