Haberler

Kum Fırtınaları Hartumlu Kadınları Yoruyor

Sudan'ın Başkenti Hartum'da Öğle Saatlerinde Başlayan Kum Fırtınası, Kenti Etkisi Altına Aldı. En Çok Ev Hanımlarını Yoran Toz Fırtınası, Görüş Mesafesini de Kısıtladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da öğle saatlerinde başlayan kum fırtınası, kenti etkisi altına aldı. En çok ev hanımlarını yoran toz fırtınası, görüş mesafesini de kısıtladı.

Hartum'da öğle saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan kum fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Görüş mesafesinin tozdan dolayı yer yer 50 metreye kadar düştüğü kentte alışılagelmiş toz fırtınası, insan sağlığını da tehdit ediyor. Sık sık aynı manzara ile karşılaşan Hartumlular'ın fırtınaya karşı hiçbir önlem almaması dikkat çekiyor.

Sık sık görülen kum fırtına ev hanımlarını da zor durumda bırakıyor. Evlerin içine kadar giren kumlar ev hanımlarını temizlik yapmaya zorluyor. Hartum'da yaşayan Fatma Abdullah, kum fırtınasına alışkın olduklarını belirterek, "Bu manzaraya çok alışkınız. Sonuçta çöl olan bir bölgede yaşıyoruz. Evlerimizi kaplayan kumları sık sık temizlemek zorunda kalıyoruz. Ne kadar da önlem alsak bunun önüne geçemiyoruz" dedi.

Uzmanlar, toz fırtınalarında maske takılması gerektiği uyarısını yaparken, birçok hastalığın bu yolla bulaşabileceğinin altını çiziyor.

(HD-CY-CY-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title