Haberler

Uluslararası Edirne Film Festivali"

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi desteğiyle 20-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek, "Uluslararası Edirne Film Festivali"nin programı açıklandı.

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi desteğiyle 20-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek, "Uluslararası Edirne Film Festivali"nin programı açıklandı.

Crowne Plaza'da düzenlenen basın toplantısına katılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin tarihi misyonu, konumu ve önemine değinerek, "Şimdi yeni bir versiyon, yeni bir gelişme var Edirne'de. Artık Edirne, Uluslararası Edirne Film Festivali ile anılacak" dedi.

Bu yıl ilk kez yapılacak festival için 8 aydır çalışıldığını aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:

"Uluslararası Film Festivali, üç ilde var. Buna dördüncüsü eklendi. İlkinde eksiklikler, aksaklıklar olabilir ama bu eksiklik ve aksaklıklar düzeltildiğinde, hatalar ortadan kalkmış olur. Bizim icra kurulundaki arkadaşlarımız, Balkan ülkelerini dolaştı. Zaten temamız da bu yıl Balkanlarla ilgiliydi. Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Saraybosna ve Sırbistan'ı dolaştılar. Orada çok güzel lütuflarla karşılandılar. Türkiye büyükelçiliklerinin sayesinde, Balkanlarda büyük yıldızlarla, aktörlerle görüşüldü. İnşallah onların da katılımıyla bu festivali gerçekleştireceğiz."

Yanılmaz: "Bu festivaller, sanat adına, sanatla buluşma, tartışma ve bayramlaşma yeridir

Festivalin programını açıklayan Sanat Yönetmeni Yıldırım Yanılmaz da film festivallerinin, gerçek sanat olgusunun bir arada yaşandığı önemli etkinlikler olduğunu dile getirdi.

Festivalin son aşamasına gelindiğini kaydeden Yanılmaz, "Bu festivaller, sanat adına sanatla buluşma, tartışma ve bayramlaşma yeridir. Sanatın bir tek amacı vardır. O da insanı, insana, insanca anlatmaktır. Festivalimizin konseptinde ağırlıkla, insana insanca yaklaşmanın önemini ileri sürmüş filmlerin seçkisi yapılmıştır. Festivalimizin sembolü aynalı süpürge. Süpürgemiz Balkanlarda ve tüm dünyada savaş ve anlaşmazlığın süpürülmesi, barış ortamının her zaman gerekli olduğu anlamını da yansıtmaktadır" diye konuştu.

- Cezayir asıllı Fransız yönetmen Tony Gatlif, jüri başkanı olacak

"Uluslararası Uzun Film", "Ulusal Uzun Film" ve "Ulusal Kısa Film" yarışmalarının gerçekleştirileceği festivalde, Uluslararası Uzun Film yarışmasının jüri başkanlığını, Cezayir asıllı Fransız (Roman) yönetmen Tony Gatlif üstlenecek.

"Transilvanya", "Özgürlük", "Öfkeliler" ve "Çılgın Yabancı" gibi filmlere imza atan Gatlif'in son filmi "Geronimo" da, festival kapsamında Edirneli izleyiciyle buluşacak. Gatlif gösterimin ardından sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Balkan ve Doğu Avrupa sinemasından örneklerin jüri karşısına çıkacağı yarışmayı kazanan, "Günebakan En İyi Uluslararası Film" ödülü ile 10 bin avronun sahibi olacak.

Ulusal Jüri Başkanı Biket İlhan

"Ayın Karanlık Yüzü", "Kayıkçı", "Sokaktaki Adam" ve ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan "Mavi Gözlü Dev" filmlerinin yönetmeni Biket İlhan, Ulusal Uzun Film Yarışması'nda jüri başkanı olarak görev yapacak.

Festival kapsamında, "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" olmak üzere 6 dalda Günebakan Ödülü sahiplerini bulacak.

Michael Almereyda'nın "Deney", Jose Manuel Cravioto'nun "İntikam Gecesi", Ognjen Svilicic'in, "Kurallar Böyle" filmi, Yared Zeleke'nin Etiyopya yapımı "Kuzu" filmleriyle toplam 20'ye yakın yapım festival kapsamında Türkiye galalarını gerçekleştirecek.

Uluslararası ve ulusal film yarışmaları, engelsiz film gösterimleri, sergiler ve sinemacılarla söyleşilerin yer aldığı festival, 20 Kasım'da başlıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Edirne Belediyesi Dursun Ali Şahin Bulgaristan Romanya Kültür Sanat Haberler

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

CHP lideri Özel'den dikkat çeken uyarı: Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title