Haberler

Besici Rıdvan Yeşil : Sakat Kuzuma Protez Ayak İstiyorum

Güncelleme:

Iğdır'da hayvancılıkla uğraşan bir besici, bacağının biri diğerlerinden kısa doğan kuzusunun ayağı için protez takılmasını istedi.

Iğdır'da hayvancılıkla uğraşan bir besici, bacağının biri diğerlerinden kısa doğan kuzusunun sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için protez takılmasını istedi. Yeşil: "Geçen yıl bir tane buzağım aynı şekilde doğmuştu ve kısa süre sonra ölmüştü. Bu kuzumun hayatta kalmasını istiyorum. Bunun için de protez ayak takılması gerekli" dedi.

DAHA ÖNCEKİ BİR KUZUM KISA AYAĞINDAN DOLAYI ÖLDÜ

Halfeli Beldesi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Yeşil'in koyunları, son 10 gün içinde doğurmaya başladı. Diğer kuzuları sağlıklı olarak dünyaya gelen Yeşil'in, üç gün önce doğan bir kuzusunun bacağı diğerlerinden kısa şekilde doğdu. Ahır içinde 3 bacağı üzerinde ayakta durabilen kuzu, yürümeye çalışınca düşüyor. Hayvanının bu durumuna üzülen Rıdvan Yeşil, geçen yıl başka bir buzağının da yarım bacakla dünyaya geldiğini, kısa bir süre sonra öldüğünü anlattı.

"KUZUMUN RAHAT YÜRÜMESİ İÇİN PROTEZ GEREKİYOR"

Kuzusunun yürüyemediğini belirten Yeşil, "Yıllardır hayvancılık yapıyorum. Bu kuzunun anne ve babası son derece sağlıklı. Kuzumun bir bacağı yarım durumda. Bu şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Kendi ellerimle besliyorum. Daha ne kadar yaşar bilemem" dedi. Yeşil, kuzusunun 3 bacağıyla ancak ayakta durabildiğini vurgulayarak, "Kuzumun rahat rahat yürümesi için bir protez takılması gerekiyor. Yeşil, bulundukları bölgede çok sayıda hayvanın bu şekilde sakat doğduğunu ve bunun yetkili kurumlarca araştırılması gerektiğini aktardı. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Halfeli Iğdır Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title