Haberler

Nuri Bilge Ceylan Cannes Jürisinde

Geçtiğimiz Yıl Uluslararası Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Seçilen Nuri Bilge Ceylan, 13 -24 Mayıs Tarihleri Arasında 62'ncisi Düzenlenecek Festivalde Jüri Üyeliği Yapacak. Ancak, Bu Yıl 'Altın Palmiye' İçin Yarışacak Filmler Arasında Türk Filmi Yok.

Geçtiğimiz yıl Uluslararası Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen seçilen Nuri Bilge Ceylan, 13-24 Mayıs tarihleri arasında 62’ncisi düzenlenecek festivalde jüri üyeliği yapacak. Ancak, bu yıl ’Altın Palmiye’ için yarışacak filmler arasında Türk filmi yok.

BU yıl 13-24 Mayıs tarihlerinde 62’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak filmler dün Paris’te düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Başkanlığını Fransız aktris Isabelle Huppert’in yapacağı jüride Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan da yer alacak. Ancak festivalin "Altın Palmiye" için yarışacak filmleri arasında bu yıl Türk filmi yok. Festivalin 2009 jürisi şu isimlerden oluştu:

Başkan Isabelle Huppert, üyeler Asia Argento-İtalya, Nuri Bilge Ceylan-Türkiye, Lee Chang-dong-Kore, James Gray-ABD, Hanif Kureishi-İngiltere, Shu Qi-Tayvan ve Robin Wright Penn-ABD.

Nuri Bilge Ceylan 2002’te "Uzak", 2006’da "İklimler" geçtiğimiz yıl "3 Maymun" filmiyle "Altın Palmiye"ye aday olmuş ve ’en iyi yönetmen’ ödülüne layık görülmüştü. Cannes Film Festivali’nde daha önce yönetmen Şerif Gören’in "Yol", Yılmaz Güney’in "Duvar", Tevfik Başer’in "Elveda Yabancı" ve 2007’te Fatih Akın’ın "Yaşamın Kıyısında" filmleri Altın Palmiye için yarışmışlardı. Basın toplantısında yapılan açıklamada bu yıl 1670 film izlendiği ve arasından 20’sinin ’Altın Palmiye’ için yarışmaya değer bulunduğu belirtildi. Bu yıl "Altın Palmiye" adayı filmler arasında Jane Campion’un ’Bright Star’ı, Mechael Hanneke’nin ’Das Weisse Band’ı, An Lee’nin ’Taking Woodstoc’ı, Quentin Tarantino’nun ’Inglourious Bastard’ı ve Lars Von Trier’in ’Antichhrist’i dikkat çekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title