Haberler

Fatih Akın Cannes'da Yarışıyor

Yönetmen Fatih Akın, "Diğer Tarafta" Adlı Filmiyle, 16-27 Mayısta Yapılacak Cannes Film Festivalinde Yarışmaya Katılacak. German Films Tarafından Yapılan Açıklamada, Akın'ın Bu Filmiyle, Festivalde En Büyük Ödül Olan "Altın Palmiye" İçin Yarışacağı Bildirildi. Hamburg Kentinde Açıklama Yapan Akın, Yarışmada Aday Olduğu İçin Büyük Mutluluk Duyduğunu Belirterek, "Şimdilik İstediğim Yere Geldim. ...

Yönetmen Fatih Akın, "Diğer Tarafta" adlı filmiyle, 16-27 Mayısta yapılacak Cannes Film Festivalinde yarışmaya katılacak. German Films tarafından yapılan açıklamada, Akın'ın bu filmiyle, festivalde en büyük ödül olan "Altın Palmiye" için yarışacağı bildirildi. Hamburg kentinde açıklama yapan Akın, yarışmada aday olduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Şimdilik istediğim yere geldim. Bakalım yolculuğum daha nerelere gidecek" dedi.

Akın, Hanna Schygulla gibi tanınmış bir oyuncunun da yer aldığı filmiyle, insanların zorla sürekli birbirlerinden ayrılmaları durumunda neler olabileceğini göstermeye çalıştığını belirtti.

Cannes Film Festivalinde 2 yıl önce de jüri üyesi olarak görev yapan Akın, 2004 yılında düzenlenen Berlin Film Festivali'nde "Duvara Karşı" filmiyle "Altın Ayı" ödülünü kazanarak üne kavuşmuştu.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title