Haberler

Çin Yakın Tarihi Fotofest'te

Güncelleme:

Çin yakın tarihinin 40 yılı li Zhensheng'nin kareleriyle Bursa Fotofest 2012'de canlandı.

Çin yakın tarihinin 40 yılı, Çin fotoğrafının ustası Li Zhensheng'nin, belgesel niteliğindeki fotoğraflarıyla Bursa Fotofest 2012'de gün ışığına çıktı.

Ortadoğu ve Doğu Avrupa'nın en büyük fotoğraf festivali olan Bursa Fotofest 2012; bu yıl "İnsanlığın İzleri" konu başlığı ile gerçekleştiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde gerçekleştirilen söyleşide Li Zhensheng kareleriyle Çin yakın tarihi canlandı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'un da düzenlenen programa fotoğraf tutkunları yoğun ilgi gösterdi.

Usta sanatçı Li Zhensheng'nin çalışması Çin yakın tarihinin, Çin halkı üzerindeki sosyolojik, psikolojik ve siyasi etkilerinin yanı sıra Çin aile yaşantısına, siyasi gösterilerin aurasına, köylü ve yoksul halkın gündelik yaşamına değiniyor. Zhensheng, "Yeni burjuva", "fırsatçı" ve hatta ajan olarak suçlanmasına rağmen, büyük bir risk alarak negatifleri yetkililere yok edilmeleri için teslim etmek yerine, bir odalı evinde döşeme tahtalarında kestiği bir deliğin içinde sakladığını söyledi. Ayrıca Söyleşide serginin küratörlüğünü üstlenen Contact Press Images direktörü Robert Pledge de çalışma hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title