Haberler

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Programı Açıklandı

Güncelleme:

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenecek olan 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin programı belirlendi. Festivalde belgesel sinemanın önemi vurgulanacak ve geniş bir yelpazede yapıtlar sunulacak. Ayrıca genç yeteneklere destek amacıyla yarışma ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Festivalde Türker İnanoğlu onur ödülü de verilecek.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 29 Mayıs-1 Haziran arasında düzenlenecek "25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali"nin programı belli oldu.

Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festival, belgesel sinemanın önemini vurgulamaya ve bu alandaki yenilikçi yapıtlara destek olmaya devam ediyor.

Doğa belgesellerinden sosyal konulu yapıtlara, sanat ve kültür belgesellerinden tarihi ve bilimsel içerikli filmlere kadar geniş bir yelpazenin sunulacağı festivalde, genç yeteneklere destek amacıyla da yarışma ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

Safranbolu Belediyesi bu yıl verilecek özel ödüller arasında, 2 Nisan'da hayatını kaybeden Safranbolulu yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu onur ödülüne yer verdi. "Türker İnanoğlu Sinema Onur Ödülü" sinema yazarı Atilla Dorsay'a takdim edilecek.

Festival Organizasyon Komitesinin 29 Mayıs'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayacak festival kapsamında söyleşiler, sergiler, belgesel film gösterimleri, kortej yürüyüşü, görüntü yönetmenliği atölyesi, fotoğraf sergisi ve doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Ödül töreninin ardından 1 Haziran'da sona erecek festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye "www.altinsafran.org" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türker İnanoğlu Film Festivali Safranbolu Karabük Sanat Kültür Belgesel Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Husiler, biri ABD'ye ait 3 gemiyi füzelerle yerle bir etti

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title