Haberler

Çocuğuna Sarıldığı Sırada Sokak Ortasında Öldürülen Savaş Can'ın Katillerine Müebbet İstendi!

Güncelleme:

İstanbul Sultanbeyli'de Savaş Can'ın 3 yaşındaki çocuğuna sarıldığı sırada başından vurularak öldürülmesine ilişkin 4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcı 3 şüpheli için müebbet hapis, bir şüpheli için ise 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sultanbeyli'de bir babanın çocuğuna sarıldığı sırada başından vurularak öldürülmesine ilişkin 3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 1 şüpheliye ise 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sultanbeyli'de Savaş Can'ın 3 yaşındaki çocuğuna sarıldığı sırada başından vurularak öldürülmesine ilişkin 4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ömer Ö.'nün F.C. isimli kişiye cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine iki aile arasında Sultanbeyli'de 8 Eylül 2016 tarihinde çıkan olaylarda Muhittin Ö.'nün öldürüldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. İddianamede, söz konusu olaylara ilişkin açılan davada iki aileden taraflara çeşitli cezalar verildiği anlatıldı.

Öldürmek için plan yapmışlar

Bunun üzerine öldürülen tarafın ailesinin bazı fertlerinin, Can ailesine husumet besledikleri ve intikam almak istediklerinin kaydedildiği iddianamede, şüpheliler Ömer, Erhan, Orhan ve Burhan Ö.'nün, Can ailesinin bireyi olan Savaş Can'ı öldürmek konusunda anlaşıp birlikte hareket ettikleri, Savaş Can'ın yaşadığı yerleri araştırıp plan yaptıkları ve olay öncesinde İstanbul'a geldikleri vurgulandı.

Çocuğuna sarıldığı sırada 4 el ateş etti

İddianamede, 27 Eylül 2017 günü şüphelilerin araçla Sultanbeyli Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan adrese geldikleri ve Savaş Can'ın 3 yaşındaki çocuğuna sarıldığı sırada şüphelilerden Ömer Ö.'nün araçtan indiği ve maktüle yakın mesafeden 4 el ateş ederek olay yerinden kaçtığı belirtildi. Maktül Savaş Can'ın olayın ardından hayatını kaybettiği vurgulandı.

3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

İddianamede, firari şüpheliler Erhan Ö., Ömer Ö. ile tutuklu şüpheli Orhan Ö.'ın 'tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Şüpheli Burhan Ö.'nün ise 'tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 13'. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sultanbeyli 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title