Son Dakika, Son Dakika Haberleri, Son Dakika Haber

Huobi HK Hong Kong'daki Kripto Lisansını İkinci Kez Geri Çekti

Güncelleme:

Hong Kong'daki HTX iştiraki Huobi HK, yasal belirsizlikler nedeniyle lisans başvurusunu ikinci kez geri çekti. Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'na (SFC) yapılan başvurunun geri çekilmesi, şirketin bölgedeki faaliyetlerinin geleceği hakkında soru işaretleri oluşturdu. SFC'nin resmi web sitesinde yer alan güncel listeye göre, Huobi HK'nin lisans başvurusu artık aktif değil.

Hong Kong'daki HTX iştiraki Huobi HK, yasal belirsizlikler nedeniyle lisans başvurusunu tekrar geri çekti. SFC'nin listelerinde yapılan güncelleme ile bu durum teyit edilirken, şirketin neden bu kararı aldığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Hong Kong'un Kripto Düzenlemeleri Belirsizliğini Koruyor

Hong Kong merkezli kripto para borsası Huobi HK, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'na (SFC) yaptığı lisans başvurusunu ikinci kez geri çekti. Bu beklenmedik gelişme, şirketin bölgedeki faaliyetlerinin geleceği hakkında soru işaretleri oluşturdu.

SFC'nin resmî web sitesinde yer alan güncel listeye göre, HBGL Hong Kong Limited adı altında hizmet veren Huobi HK'nin lisans başvurusu artık aktif değil. Borsa, ilk olarak 23 Şubat tarihinde başvurusunu geri çekmiş ve üç gün sonra yeniden başvuruda bulunmuştu. 9 Mayıs Salı günü yapılan güncelleme, Huobi HK'nin başvurusunun bir kez daha geri çekildiğini ortaya koydu.

Başvurunun neden geri çekildiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Huobi HK yetkilileri de konuyla ilgili yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Bu durum, borsanın Hong Kong'daki faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda belirsizliğe yol açtı.

SFC tarafından daha önce yapılan açıklamada, 29 Şubat 2024 tarihine kadar lisans başvurusunda bulunmayan kripto para borsalarının en geç 31 Mayıs 2024'e kadar faaliyetlerini sonlandırması gerektiği belirtilmişti. Hong Kong, Çin ana karasının kripto ticareti ve madenciliği üzerindeki baskılarını artırmasına rağmen geçtiğimiz yıl kripto para şirketlerine yönelik daha ılımlı bir yaklaşım benimsemişti. Ülkede Haziran 2023'te yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle, HashKey ve OSL gibi borsalara lisans verilerek perakende müşterilere hizmet sunmalarına izin verildi.

SFC verilerine göre aralarında OKX, Bybit, Bullish ve Crypto.com'un da bulunduğu 20'den fazla kripto para şirketi lisans başvurusunda bulundu ve bu başvurular şu anda değerlendirme aşamasında. Bir diğer yandan, Binance ile bağlantılı olduğu bilinen HKVAEX platformu, 28 Mart'ta lisans başvurusunu geri çektikten sonra faaliyetlerini durdurma kararı aldığını duyurmuş ve 1 Mayıs itibarıyla resmi olarak kapanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Hong Kong Kripto Yatırım Kripto Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Bakmadan Geçme

Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title