Haberler

Köylülerin Kadastro Tepkisi

Erzincan'ın Çayırlı İlçesine Bağlı Toprakkale Köyünde 1995 Yılında Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nce Orman Alanlarının Belirlenmesi Amacıyla Yapılan Kadastro Çalışmaları Esnasında Orman Bölgesi Olmayan Köy Arazilerinin Orman Bölgesi Olarak Belirlendiğini İleri Süren Köylüler, Bunun Düzeltilmesi İçin Yapılan Başvurulardan Bugüne Kadar Sonuç Alamadıklarını Söylediler.

Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Toprakkale köyünde 1995 yılında Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nce orman alanlarının belirlenmesi amacıyla yapılan kadastro çalışmaları esnasında orman bölgesi olmayan köy arazilerinin orman bölgesi olarak belirlendiğini ileri süren köylüler, bunun düzeltilmesi için yapılan başvurulardan bugüne kadar sonuç alamadıklarını söylediler.

750 yıllık bir geçmişe sahip olan köyde orman bölgesi kapsamına alınan arazilerde yıllardır tarım yapıldığını vurgulayan Toprakkale köyü Muhtarı Müslüm Toraman," Bundan 12 yıl önce Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan kadastro çalışmalarının ilan süresi içerisinde köyümüz halkından 21 kişinin arazisini kapsadığından bu şahısların kadastro mahkemesine başvurarak dava açmışlardır. Talep üzerine Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ve ziraat mühendislerinden oluşan bir heyet tarafından arazide yapılan araştırma ve inceleme sonucunda köy arazisinde herhangi bir orman varlığının olamadığı, buraların kültür arazisi ve tahıl ekimine elverişli topraklar olduğu şeklinde düzenlenen raporlar gerekli yerlere iletilmiştir. Buna rağmen Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü köy arazilerinin orman alanı olduğunda ısrar etmektedir. Bundan dolayı da köylü olarak mağduriyetimiz devam etmektedir. 12 yıldır sonuçlanmayan davanın ne zaman sonuçlanacağı da meçhul."dedi.

Köy arazisinde dikili olan elma, armut vb. ağaçların köylülerin kendi imkanlarıyla dikip koruma altına alındığını vurgulayan muhtar Toraman," Köyümüzde tarım ilkel yollarla yapıldığından dikilen bu ağaçların bizler açısından önemi çok büyüktür. Kadastro çalışmalarının başlaması akabinde bölgenin orman alanı kapsamına alınmasından dolayı köy halkı kendi arazilerinde tarım yapamamaktadır. Yine bu arazilerde tedbir alınmadığından sürekli toprak kayması olmaktadır. Bunun önlenmesi için devletin yapması gerekli çalışmaları maalesef bizler kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Köyümüz sınırları içerisinde devlete ait hiçbir orman alanı yoktur. Kadastro çalışmalarında bölgenin orman alanı olarak belirlenmesine bir anlam veremiyoruz. Zaten köyümüz yeterince mağdur edildiğinden mahkemelerde uğraşacak durumda değildir."diye konuştu.

(BA-İRT-Y)

09.09.2007 15:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title