Haberler

Köy Yolları Ulaşıma Kapandı, Okullar Tatil Edildi

Doğu ve Güneydoğu'da 2 Gündür Etkili Olan Kar Yağışı, Yaşamı Olumsuz Etkiliyor. Batman, Şırnak ve Siirt'in 2 İlçesinde Okullar 1 ile 3 Gün Arasında Tatil Edildi. Diyarbakır Kırsal Kesimindeki 170 Okulda İse, Kar Nedeniyle 2 Gündür Eğitim Yapılamıyor. Doğu ve Güneydoğu'da Bir Çok İlçe, Köy ve Mezranın Yolu Ulaşıma Kapandı. Kar Nedeniyle Bazı Yerleşim Birimlerine Elektrik Verilemedi.

Doğu ve Güneydoğu'da 2 gündür etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Batman, Şırnak ve Siirt'in 2 ilçesinde okullar 1 ile 3 gün arasında tatil edildi. Diyarbakır kırsal kesimindeki 170 okulda ise, kar nedeniyle 2 gündür eğitim yapılamıyor. Doğu ve Güneydoğu'da bir çok ilçe, köy ve mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle bazı yerleşim birimlerine elektrik verilemedi.

Diyarbakır'da iki gündür etkisini gösteren yoğun kar yağışı aralıklı olarak sürüyor. 370 köy ve mezra ulaşıma kapanırken, Diyarbakır merkez ve ilçelere bağlı 170 ilköğretim okulunda eğitim yapılamıyor.

Siirt'in Eruh ve Aydınlar ilçelerinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle, okullar 1 gün tatil edildi. Merkezde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, Siirt-Eruh, Şirvan-Pervari, Siirt-Aydınlar karayolu ulaşıma kapandı. Siirt'in 140 köy yolu da ulaşıma kapanırken, Valilik kar yağışı nedeniyle il merkezinde taşımalı eğitim gören okullarda eğitim ve öğretime 2 gün süre ile ara verildiğini açakladı.

Batman'da, dün gece başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kalınlığı 30 santimetreyi bulan kar nedeniyle okullar Batman merkez, Beşiri, Sason ve Gercüş ilçelerinde 1'er gün, Kozluk ta ise 3 gün tatil edildi. Batman-Sason, Batman-Gercüş, Batman-Silvan karayolu ulaşıma kapandı. Batman'ın 554 köy ve mezra ile ulaşımı kar nedeniyle kapandı. Kar yağışının yol açtığı elektrik arazıları nedeniyle kentin büyük kısmına enerji verilemiyor.

Dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bingöl-Sancak, Sancak- Hasbağlar, Hasbağlar- Adaklı ve Karlıova- Yedisu yolları ile 56 köy ve 120 mezra yolu ulaşıma kapandı. Bölgenin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl'ün Yedisu İlçesi'ne Erzurum'un Çat İlçesi'nden ulaşım sağlanıyor. Ulaşıma kapanan köy yollarında, Köy Hizmetleri kar temizleme çalışmalarına 7 ayrı ekiple devam edilirken, kent merkezinde de Belediye ekipleri çalışmalara başladı. Kar kalınlığı, kent merkezinde, 12 olurken, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı. Bingöl- Erzurum karayolunun açık olduğu, ancak Herdo deresi ve Bingöl- Muş Boğlan geçidinde aşırı tipi nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamaların yaşandığı belirtildi. Zincirsiz araçların yola çıkmamaları için sürücüler uyarıldı. Direklerin fırtınada devrilmesi nedeniyle 2 gündür elektrik verilemeyen Karlıova İlçesi'ne de elektrik verilmeye başlandığı belirtildi.

Şırnak'ta ise, kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, okullar 1 gün tatil edildi. Şırnak merkez ve ilçelerine bağlı yüzlerce köy ve mezra ile ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

MARDİN

Mardin'de de kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Mardin'in Midyat. Savur, Ömerli ve Dargeçit ilçeleriyle 250'ye yakın köy yolu ulaşıma kapandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title