Haberler

Köy Okulunda 'Dokunmatik Akıllı Tahta' ile Eğitim

Sivas'ın Ulaş İlçesine Bağlı Karaşar Köyü'ndeki Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulunda Dersler, 'Dokunmatik Akıllı Tahta' ile Yapılıyor

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Karaşar Köyü'ndeki birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulunda dersler, 'Dokunmatik Akıllı Tahta' ile yapılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaş ilçe merkezi ve beldelerdeki okullara yönelik yürütülen 'Dokunmatik Akıllı Tahta Kazandırma Projesi'nin kapsamı köylerdeki birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarını da içine alarak genişletiliyor. Proje çerçevesinde merkez ve beldelerde eğitim veren okullarda birçok sınıfa 'Dokunmatik akıllı tahta sistemi' kuran Ulaş Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü, köy okullarına da akıllı tahta kazandırıyor.

İlçeye bağlı Karaşar köyünde incelemelerde bulunan Ulaş Kaymakamı Can Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün, Karaşar Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nun 'Dokunmatik akıllı tahta sistemi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecilerinin yanı sıra köy halkı da katıldı. Akıllı tahtada ders anlatan öğretmeni dinleyen köylüler, öğrencilerle birlikte dersi ilgiyle takip etti. 26 öğrencinin eğitim gördüğü birleştirilmiş sınıfta, öğrenciler akıllı tahta üzerinde çeşitli uygulamalar yaptı.

Kaymakam Can Aksoy, merkez ve beldelerdeki ilköğretim okulları dışında ilk defa bir köy okulunda akıllı tahta uygulamasının başlatıldığını, bunun diğer köylere de örnek olacak bir çalışma olduğunu söyledi. Eğitim-öğretimin daha kaliteli yürütülmesinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Aksoy, bu tür çalışmaların tüm okullara yayılarak devam edeceğini anlattı.

Aksoy, okula dokunmatik akıllı tahtayı alan Karaşarlı hayırsever iş adamları Sinan ve Süleyman Yıldırım'a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, köy muhtarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün ise yaklaşık 1,5 yıl önce başlattıkları akıllı tahta uygulamaları kapsamında merkez ve beldelerde her okulun akıllı tahta sistemine geçtiğini belirtti.

Eğitim-öğretim faaliyetlerine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Göçgün, bundan sonraki çalışmalarda köy okullarında eğitim gören tüm öğrencileri akıllı tahta ile tanıştıracaklarını söyledi.

Aksoy ve Göçgün, Ulaş Cumhuriyet YİBO Çevre Kulübü'nün yürüttüğü 'Bireysel Hijyen Projesi' kapsamında hazırlanan ve içerisinde kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu hediye paketlerini öğrencilere dağıttı.

(ÇK-AHM-ZBD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title