Haberler

Köy Gençlerine AB Destekli Cinsel Sağlık Eğitimi

Kuşakkaya Köyü'nde, AB Destekli Bir Proje Kapsamında, 50 Gence 'Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı' Konusunda Eğitim Verildi.

Kuşakkaya Köyü'nde, AB destekli bir proje kapsamında, 50 gence 'Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı' konusunda eğitim verildi.

AB tarafından desteklenen ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı çerçevesinde Adıyaman Tabipler Odası'nın yürüttüğü, 'Adıyaman İlinde Gençlerin CSÜS İhtiyaçları İle Baş Edebilmelerini Sağlama' projesi kırsal kesimde hayata geçirildi. 3 ay sürecek saha çalışmalarında 2 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Proje Koordinatörü Nur Işıklı, 20 Şubat itibariyle projenin en önemli ayağı olan saha çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Proje Koordinatörü Işıklı, ilk saha çalışmalarını yaptıkları Kuşakkaya Köyü'ndeki katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydederek, ''Gençler ilk etapta biraz çekingen davransalar da, kısa süre sonra merak ettikleri, büyükleri ya da yaşıtları ile konuşamadıkları konuları rahatça konuşup, soru sorabiliyorlar'' dedi.

Eğitim çalışmasına katılan Kuşakkaya Köyü'ndeki gençler, cinsel sağlık ile ilgili bilmedikleri, merak ettikleri konuları sorma ve öğrenme fırsatı bulduklarını belirterek, ''Eğitim bizim için faydalı oldu. Çünkü kimseyle paylaşamadığımız ve bilmediğimiz konularda daha sağlıklı ve doğru bilgiler aldık'' diye konuştu.

KATILANLAR DA, DİĞER GENÇLERİ EĞİTECEK

Proje kapsamında, BM Nüfus Fonu tarafından eğitilen bu gençler de, okullarda, köylerde, spor merkezlerinde, kafelerde, sokakta yaşıtlarını cinsel sağlık, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, AIDS'ten korunma yöntemleri ve kişisel hijyen ile ilgili bilgilendirecek. Eğitim çalışması sırasında, katılımcıların bilgilerini ölçmek için ön testler ve son testler yapılıyor.

Fadıl BİNZET/ ADIYAMAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title