Haberler

Kosova Yönetimi, Ahtisaari'nin Önerilerinden Memnun

Kosova Başkanı Fatmir Seydiu, BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari'nin Bölgenin Nihai Statüsü İçin Sunduğu Önerileri, 'Sırbistan'dan Ayrılışın Başlangıcının İlk Günü' Olarak Değerlendirdi.

Kosova Başkanı Fatmir Seydiu, BM Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari’nin bölgenin nihai statüsü için sunduğu önerileri, ‘Sırbistan’dan ayrılışın başlangıcının ilk günü’ olarak değerlendirdi. Martti Ahtisaari ile Priştine’de bir araya gelen Seydiu, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ‘BM öncülüğündeki çözüm sürecinin Kosova’nın bağımsızlığı ile sonuçlanacağına inandığını’ söyledi. Seydiu, “Kosova’da diğer ülkeler gibi egemen bir devlet olacakö dedi. Başbakan Agim Çeku ise, Kosova’nın geleceği ile ilgili önerinin çok açık olduğunu dile getirdi.

Kosova’da diğer azınlık temsilcileriyle de görüşen Ahtisaari, Kosova Demokratik Türk Partisi lideri Mahir Yağcılar’la da bir araya geldi. Yağcılar, görüşmenin ardından DHA’ya yaptığı açıklamada, Türklerin haklarının da önerine paketine gireceği konusunda Finlandiyalı diplomattan söz aldıklarını söyledi.

Ahtisaari'nin ziyareti sırasında Priştine'deki ana caddelerde geniş güvenlik önlemleri alındı.

SIRBİSTAN DEVLET BAŞKANI TADİÇ PLANI REDDETTİ

Öte yandan, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadic, ‘bağımsızlık yolunu açabileceği’ gerekçesiyle BM özel elçisi Martti Ahtisaari'nin Kosova'nın statüsüyle ilgili planını reddetti. Tadic, Ahtisaari ile görüşmesinden sonra yaptığı yazılı açıklamasında, "Sayın Ahtisaari'ye Sırbistan'ın ve bu ülkenin başkanı olarak benim, Kosova'nın bağımsızlığını hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi söyledim. Dayatılan bir bağımsızlık, tehlikeli bir siyasi ve hukuki emsal teşkil eder" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title