Haberler

Konya1bakan Davutoğlu :´Artık Fişlenmeyeceksiniz´

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Doğanhisar İlçesi'ndeki Ziyaretin Ardından İlçeye Bağlı Deşdiğin Beldesi'ne Geçti. Deşdiğin Belediye Başkanı CHP'li Bayram Çarman'ı Makamında Ziyaret Eden Bakan Davutoğlu, Daha Sonra 2 Ağustos 2007 Tarihinde Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Terör Örgütü PKK ile Girilen Çatışmada Şehit Olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman'ın Mezarını Ziyaret Etip, Dua Etti. Davutoğlu, Belde de Şehitlerin Anısına Yapılacak Olan Parka da Fidan Dikti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Doğanhisar İlçesi'ndeki ziyaretin ardından ilçeye bağlı Deşdiğin Beldesi'ne geçti. Deşdiğin Belediye Başkanı CHP'li Bayram Çarman'ı makamında ziyaret eden Bakan Davutoğlu, daha sonra 2 Ağustos 2007 tarihinde Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman'ın mezarını ziyaret etip, dua etti. Davutoğlu, belde de şehitlerin anısına yapılacak olan parka da fidan dikti.

Buradan Hüyük İlçesi'ne geçen Bakan Davutoğlu, ilçe meydanında yaklaşık 400 kişilik gruba seslenerek referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Artık kimsenin fişlenmeyeceğine vurgu yapan Davutoğlu, "Sizden beklediğimiz iki şey var. Biri destek, ikincisi dua. Milletin desteği sandıkta kullandığı oydur. Referandumda TBMM'nin üstün iradesine 'evet' diyeceksiniz. Hukukun üstünlüğü çabalarına 'evet' diyeceksiniz. Özgürlük alanınızın genişlemesine 'evet' diyeceksiniz. Artık fişlenmeyeceksiniz. Anayasa Mahkemesi'ne şahsi olarak gidip şikayette bulunabileceksiniz. Devlet ile millet arasında uçurum olmayacak" dedi.

Ardından Beyşehir İlçesi'ne geçen Bakan Davutoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili İzzet Taşçı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Taşçı, Davutoğlu'na 250 yıllık bakır tepsi, Üzümlü Av Tüfekleri Kooperatifi de kooperatife ait fabrika da üretilen bir adet av tüfeğini hediye etti. Bakan Davutoğlu, ziyartten sonra Seyrantepe'de gün batımını izledi, çocuklarla yakından ilgileinip, oyuncak dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title