Haberler

Konya: Konya Askf'den Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne Ekg Cihazı

- Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) Sporcu Sağlık Merkezi'nde kullanılmak üzere EKG cihazı hediye etti.

- Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) Sporcu Sağlık Merkezi'nde kullanılmak üzere EKG cihazı hediye etti.

KASKF tarafından alınan ve GSİM Sporcu Sağlık Merkezi'nde amatör sporcuların sağlık durumlarının test edilmesi için kullanılacak olan EKG cihazı bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, KASKF Genel Başkanı Mehmet Baykan ile yönetim kurulu üyeleri, Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş ve amatör sporcular katıldı. EKG cihazının sporcu sağlığı açısından hayati önem taşıdığını ifade eden KASKF Genel Başkanı Mehmet Baykan, "Geçtiğimiz yıllarda sporcularımızın sağlık kontrollerinin istenilen ölçülerde yapılmadığını gördük. Bir ara sağlık müdürlüğümüzün ve federasyonumuzun işbirliğiyle 10-15 günlük bir program oluşturarak sporcularımızın sezon öncesi sağlık kontrollerinin yapılmasını sağladık. Gerek Konya'da, gerekse ülkemizin genelinde kalp krizi sebebiyle ölüm hadiseleri fazlasıyla yaşanmaya başladı. Bugüne kadar sadece gerekli görüldüğü durumlarda kalp grafiğinin çekilmesi gibi bir anlayış vardı. Kimi kulüplerimizin sporcularını doktora bile göstermeden sadece lisans üzerinde yaptığını duyduk. Bize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Sağlık Merkezi'nde EKG cihazının eksik olduğu iletildi. Sporcularımızın sağlık kontrollerinin daha düzenli yapılabilmesi adına olan taleplerini biz uyarı olarak algıladık. Federasyonumuz tarafından alınan EKG cihazı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Sağlık Merkezi'nde bugünden itibaren kullanılmaya başlanacak" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise, kendi sloganının 'Sporu spor için, sporu sağlık için yapmak' olduğunu belirterek, "Antrenman öncesi, antrenman sırası ve antrenman sonrası malzeme ve tesis açısından en mükemmel ortamı sağlamalıyız. Başarımız buradan ölçülmeli. Biz il müdürlüğü olarak sporun o ildeki reisleri konumundayız. Bizim evlatlarımız, can damarlarımız var. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu gibi, Faal Futbol Hakemleri Derneği gibi. Biz bir aileyiz. Herşeyimizi aile ortamında paylaşırız. Konya'da da basına her ne kadar yansımasa da amatör sporcularımızda kalp krizi vakalarını görür olduk. KASKF Genel Başkanımız Mehmet Baykan, imece usulü olarak EKG cihazını alarak il müdürlüğümüze hediye etti. 50 bine yakın çocuğumuz burada A'dan Z'ye sağlık taramasından geçecek. Gerçek anlamda sağlık taramasına girecek. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız görevli doktor tarafından EKG cihazına bağlanarak testten geçirildi. İl Müdürü Yıldız'ın sağlığının yerinde olduğu bildirildi.

(ATÖ-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title