Haberler

Konukoğlu'ndan Öğrencilere Tavsiyeler

Gaziantep'te Yerleşik Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İşe Çıraklıktan Başladığını ve Kademe Kademe İlerleyerek Patron Olduğunu Söyleyerek Gençlere İş Hayatıyla İlgili Tavsiyelerde Bulundu.

Gaziantep'te yerleşik Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, işe çıraklıktan başladığını ve kademe kademe ilerleyerek patron olduğunu söyleyerek gençlere iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi'nde Tekstil Bölümü öğrencileri ile düzenlenen söyleşiye katıldı. Konukoğlu, kendi hayatını anlatarak başladığı söyleşide öğrencilerin sorduğu birçok soruyu ise esprili bir şekilde yanıtladı.

Konukoğlu, tepeden inme patron olmadığını, iş hayatına babasına ait fabrikada süpürgecilikle başladığını belirterek, "Babam beni ustama emanet ederken, yabancıymışım gibi verdi. 6 ay atölyede süpürge ile etrafı temizledim. Günlük 2-3 saat makineleri yağladım. En iyi ustalar yağcılıkla yetişir. Önce usta yardımcısı, sonra usta oldum. Patron oğlu muamelesi görseydim, şimdiki Abdülkadir Konukoğlu olamazdım. Çok kez ustalardan tokat yedim" dedi.

8 kardeş olduklarını ve babaları Sani Konukoğlu'nun ölümünün ardından birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Konukoğlu, "Büyük şirketlerin çoğu miras kavgası ile bitiyor. Gaziantep'te de böyle, İstanbul'da da. Biz, kardeşler arasında sağladığımız işbirliği ile büyüdük. Yani 8 kardeş, 8'e bölünseydik, Sanko buralara gelemezdi. Babamdan kalan mirası kağıtlara yazıp kura çektik. Sadece ben çekmedim, 'Herkes çeksin, son kalanı ben alırım' dedim. Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım, yapmam da" diye konuştu.

Bir yere yatırım yaparken öncelikle işçi, su ve enerji varlığına baktığını ve bunların yatırım için vazgeçilmez şeyler olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'de fırsat bitmiyor, yeter ki araştırmacı olun. Ben zamanında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne gittim. Kapıdan içeri dahi almadılar. Ama daha sonra ayağımızı bir attık, bir daha da çıkmadık. Yavaş yavaş oraya yerleştik. Daha önce oralar, İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin inisiyatifindeydi, şimdi ise Türkiye'nin her yerinden arkadaşlar var." Yatırımları yaparken Ar-Ge'ye büyük önem verdiklerine dikkat çeken Konukoğlu, "Araştırma yapmadan hiçbir işe girmedik. 3 ayda bir kardeşlerimle toplanırız. Kararlarımızı toplantıda görüşerek alıyoruz. Sadece bir alanda kalmadık. Tekstilde kalsaydık biterdik. 14 alanda yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

Konukoğlu, konuşmasında öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Öngörü ve hayallerinizin olması lazım. Hedefiniz, hayalleriniz olmazsa bir yere gelemezsiniz. Biz Sanko Holding'i oturduğumuz yerde büyütmedik. Ben ayın ancak bir haftasını evimde geçirebiliyorum. Önce çocukları göremiyordum, şimdi torunları göremiyorum. Bir insan bulunduğu makama kolay gelmiyor. Biz de para derdi bitti. Allah'a çok şükür, kazandığımız bize yeter de artar da. Hedeflerimizi yerine getiriyoruz. 6-7 milyon doları olan bir insan köşeyi döner, daha fazla olan da daireyi tam döner, döndükçe de büyür. Hedeflerinizin olması lazım. Ben şimdi neden Koç'un yerinde olamadım diyorum, hırslanıyorum. Bizim altımızda olanlara bakıyorum, mutlu oluyorum. Ama üste bakıp hırslanıyorum. İnsanın okuması önemli ama kendisini geliştirmesi daha önemli. Teknolojiyi bilmek, öngörülü olmak lazım. Türkiye'de tekstil bitmez, ilerisi daha iyi olacak. Üniversitelerde tekstil bölümleri çok geç kuruldu. 1970-80'li yılları arasında kurulması gereken bölümler 90'larda kuruldu." (OÇ-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title