Haberler

Köln Ism Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı

Almanya'nın Köln kentinde, 48. Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı (ISM) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Almanya'nın Köln kentinde, 48. Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı (ISM) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

73 ülkeden bin 660 firmanın katıldığı fuarda Türkiye 43'ü milli, 35'i ise bireysel katılım olmak üzere 78 firma ile temsil ediliyor.

İstanbul İhracatçılar Birlikleri (İİB) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörel ihracatın geçtiğimiz yıl artış gösterdiğini söyleyerek, artışın bu yıl da devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Sektörel olarak 2016 ile 2017 yılı arasında ihracatta yüzde 3 artış gerçekleştirdiklerini, çikolata şekerleme olarak ise bu artışın yüzde 10'lara ulaştığını ifade eden Mete, şu değerlendirmede bulundu:

"İhracattaki bu artışın bu yıl daha fazla olacağını tahmin ediyoruz, çünkü göstergeler o yönde seyrediyor. Şu an için yüzde 13-14'lerdeyiz ama ayın kapanmasına birkaç gün daha var. Ay sonunda yüzde 15-20 gibi bir artış kaydedeceğimizi düşünüyorum. Bu rakamlar son 3-4 yılın en yüksek artışı ve bu bizim için çok sevindirici."

Türkiye'nin sektörel olarak ihracatındaki artışlarının sebeplerine de değinen Mete, Türkiye'nin dış siyasetteki başarısının ihracat rakamlarına da olumlu yansıdığını ifade etti.

Birlik Başkanı Mete, sektörel olarak kalite konusuna daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sanayici, bürokrat ve politikacıların topyekün ellerini değil gövdelerini taşın altına koymaları gerekiyor. Bürokrasinin de ihracatçı ve sanayinin önünü açması, engelleri kaldırması lazım. Toplam bir kalite seferberliğine ulaşmamız lazım. Pazar kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay." dedi.

Fuar, 31 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title