Haberler

Kocaman: Geçen Seneyi Devam Ettiriyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları 4-2'lik galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Geçen seneyi devam ettiriyoruz.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları 4-2'lik galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Geçen seneyi devam ettiriyoruz. Bu benim için de bütün oyuncular için de çok önemli bir şey" dedi.

Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kendilerine destek veren taraftarlara teşekkür etti. Kocaman, "Taraftarımız bütün benlikleriyle maçtaydı. Çok net görünüyordu. Büyük bir güç verdi bu. Teşekkür etmeyi borç biliyorum. Umarım sezon sonuna kadar ayrılmadan aynı duygularla devam eder. Bu kulübün en büyük gücü taraftarıdır" ifadelerini kullandı.

Takımının lige iyi başlangıç yaptığının belirtilerek, geçen sezonun ardından yaşananlardan sonra böyle bir durumu bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Kocaman, geçen yıl 82 puan topladıklarını hatırlatarak, "Bu dönüşüm olduktan sonra kuvvetimizi yitireceğimizi değil, daha çok kuvvetleneceğimizi beyan ettim. Bunu şu anda bu sözleri bana söyleten kuvvetli delil 5 maçta 13 puan değil. Şu anda var olan oyuncular başta kaptan olamak üzere şunu biliyorlar ki; şu anda 5 maçta 13 puan yapmadık. 82 değil 95 puan yaptık. Geçen seneyi devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ilk yarıda oyununu kendilerine kabul ettirdiğini anlatan Kocaman, karşılaşmayı ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Özellikle merkezde büyük baskı yaratarak kazanılan toplarla hızlı hücumlar yaptılar. Biz de bu şekilde karşılık verince tamamen rakibimizin istediği şekle bürünen bir ilk yarı haline geldi maç. Geriye düşmeden devre arasına girmemiz bizim adımıza futbol şansı oldu. İkinci yarı bunun tam tersi oldu. Oyuna golle başlamamız, zedelenen özgüveni, morali yerine getirdi. O andan itibaren bu sefer tam tersi kendi oyununu rakibine kabul ettiren Fenerbahçe oldu."

Kocaman, milli maç arasında sakatlıkların iyileşmesi için çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Yaralarımızı sarmakla meşgul olacağız" şeklinde konuştu.

-Gökhan Gönül'ün orta alanda görev yapması-

Gökhan Gönül'ü orta alanın sağında görevlendirmesiyle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, bu tip değişimlerin bundan sonra da görülebileceğini kaydeden Kocaman, "5 Ağustos'ta başlayacak lig 9 Eylül'de başladı. 5 haftalık maç trafiği ortadan kalktı. Bununla beraber 34 maç oynayacaktık 40 maça çıktı. Dolayısıyla daraltılmış bir süre ve fazlalaştırılmış maç sayısı... Ben dahil bütün teknik adamlar çeşitli yerlerde kullanabilecekleri oyuncu sayısını artırmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz zaman duruma uygun şekilde bu tip seçenekleri hayata geçirmeye çalışacağız" dedi.

-"Milli takım sağlık heyetinin daha özenli olması akılcı olur"-

Milli takımlara giden futbolcular ve sakatlıklarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta ise Kocaman, "Umarım çok başarılı olurlar ve sağlıklı bir şekilde dönerler" dedi.

Sakatlığı nedeniyle bu akşamki maçta kadroda bulunmayan Emre Belözoğlu'nu milli takıma çağrılmasıyla ilgili soruya ise Kocaman şu yanıtı verdi:

"Emre oraya gidecek, gitmelidir. Orada kontrolleri yapılacak. Burada neden antrenmana çıkmadığı, orada nasıl çıkacağı konusunda fikir alışverişi olacaktır. Emre iyileşme sürecinde ve iyi. Bir haftaya yakın zaman var milli maç için. Dolayısıyla bu sürede sakatlığı nüksetmezse yüzde yüz sağlıklı hale gelebilir."

Fenerbahçe, 2 gün izin yaptıktan ligin 6. haftasında Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçın hazırlıklarına 4 Ekim Salı günü yapacağı akşam antrenmanıyla başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title