Haberler

Kobani Eylemindeki Ölüm Davası Tanığı Zorla Getirilecek

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, Kobani eylemi sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun kaldırıldığı hastanede ölümüyle ilgili 4 kişinin tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, Kobani eylemi sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun kaldırıldığı hastanede ölümüyle ilgili 4 kişinin tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti tanıklardan Sentenet Keskin'in zorla getirilmesinine karar verip, duruşmayı gelecek yıl mart ayına erteledi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 7'nci duruşmasına, Bornova'da 2014 yılı Ekim ayındaki Kobani eylemi sırasındaki olaylarda ölen Ekrem Kaçeroğlu'nun avukatları Nezahat Paşa Bayraktar ve Eylem Yıldız ile sanıkların avukatı Ercan Dönmez katılırken, 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K., Suat D., Kubilay A. ve Reşit A. gelmedi. Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, Jandarma Genel Komutanlığına yazılan yazıya cevabın geldiğini, dosyaya bir rapor gönderildiğini, görüntü eklerinden bahesedildiği, ancak CD'lerin ve hard diskin herhangi bir dökümünün bulunmadığını, tanık Arif Demirkaya'nın adresinin tespit edilemediğini belirtti.

Ölen Kaçeroğlu'nun yakınlarının avukatı Nezahat Paşa Bayraktar, gelen raporun ara kararda yapılması gereken işlemleri yerine getirmediğini belirtti. Yeniden Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazılmak suretiyle, elde edilen görüntülerden hard disklerden herhangi bir silinme olup olmadığı, silinme varsa ne zaman yapıldığı ve bu görüntülerin tekrar dönüşümünün sağlanması, mümkün mertebe iyleştirimesi ve sanıkların fotoğrafları ile talepte bulunulduğu halde bu taleplerin yerine getirilmediğini söyledi. Bilirkişinin dosyaya sunduğu rapora ilişkin görüntülerin kendilerine verildiğini, içindeki program nedeniyle görüntüleri açamadıkları için izlemeyemediklerini dile getirdi. Bu görüntülerin açılabilmesini sağlayabilmek amacıyla ilgili programın kendilerine verilmesini istedi.

Avukat Eylem Yıldız da "Öncelikle görüntüler izlenebilir bir şekilde bize verilsin. Biz inceleyip beyanda bulunacağız. Daha önce verilen bir ara karar gereği yeniden Jandarma Kriminale yazı yazılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle teknik bilirkişinin uyarılıp talebin yerine getirilmesini, ayrıca olay yerinde keşif yapılmasını, Sentenet Keskin ile Arif Demirkaya'nın tanık olarak dinlenemesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, teknik bilirkişi Suat Aşkın'ın yaptığı inceleme neticesinde verdiği raporun elindeki görüntülerin, katılanlar vekili tarafından incelenebilecek hale getirilmesi için kalem personeli tarafından bilirkişi Taşkın'ın cep telefonundan aranmasına, istenilen sürede görüntüleri vermemesi halinde özellikle teknik bilirkişi Suat Taşkın hakkında 'adli görevi ihmal' suçundan yasal işlem yapılacağı konusunda da cep telefonuna mesaj gönderilmesine, tanık Arif Demirkaya'nın adresinin tespiti için ilgili yerlere yazı yazılmasına, tanık Sentenet Keskin'in duruşmaya zorla getirilmesine, dosyaya gelen kayıtların tamamının, görüntülerle ilgili mahkemeye rapor vermesi için teknik bilirkişi Cemal Emre Doğan'a verilmesine, tüm raporlar ve beyanlar dosyaya geldikten sonra, hard disk ve kayıtların Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilip gönderilmeyeceği konusunda celse arasında heyetçe değerlendirilmesine karar verip, duruşmayı gelecek yıl 1 Mart'a erteledi.

EYLEM SIRASINDA VURULUP, DÖVÜLMÜŞTÜ

7 Ekim 2014 tarihinde, Bornova'nın Doğanlar Mahallesi'nde, Kobani'ye yönelik DEAŞ saldırılarını protesto edenlere polis müdahale etti. Bu sırada Ekrem Kaçeroğlu, açılan ateşle yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçeroğlu'na daha sonra mahalleden bir grup saldırarak dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ekrem Kaçeroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti. Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçeroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan Reşit A., kardeşi Kubilay A. ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K.'yı gözaltına aldı. İzmir Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçeroğlu'nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, Kubilay A. ve Murat K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden Reşit A. ve Suat D.'nin Kaçeroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu Kubilay A. ve Murat K. da daha sonra avukatlarının itirazı üzerin eserbest bırakıldı. Haklarında dava açılan sanıklar tutuksuz yargılanmaya başlandı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova Kobani İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title