Haberler

KKTC Dışişleri Bakanı Avcı: "32 Milyon Sterlin Adada Değil"

KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, İngiliz Medyasının Son Bir Haftadır Gündeminde Olan, Çalıntı Paraların KKTC'de Olduğu İddialarını Yalanladı.

KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, İngiliz medyasının son bir haftadır gündeminde olan, çalıntı paraların KKTC'de olduğu iddialarını yalanladı.

Avcı, soygunun ardından paraların KKTC'ye götürüldüğü yönündeki iddiaların araştırıldığını ve bu kadar çok paranın adaya getirilmeye çalışıldığı takdirde kolayca fark edileceğini söyledi. Avcı, konuyla ilgili olarak İngiliz polisi ile irtibat halinde olduklarını bildirdi. İngiliz polisini adaya davet ettiklerini söyleyen Avcı, KKTC'nin İngiliz medyasında soyguncuların yuvası gibi gösterilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti. "Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu gibi kaçaklara, mahkumlara,

hırsızlara yer vermeyiz. KKTC'de 32 milyon Sterlin gibi bir para çok rahat tespit edilir" diyen Avcı, "Biz KKTC yetkilileri olarak, İngiliz polisini adaya davet ediyoruz. Gelsinler, bütün verilerini, bilgilerini paylaşsınlar. Bütün sorularının cevaplanması için polisimiz işbirliğine hazır" dedi.

Avcı ayrıca, AB'nin talepleri doğrultusunda ve toplantıların sonucunda, 2 hafta önce "Kara Parayı Aklamayı Önleme Yasası'nın" KKTC Meclisi'nden geçtiğini açıkladı.

(HU-KB-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title