Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Talat Yarın Ankara'ya Gidecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Resmi Davetlisi Olarak İki Günlük Ziyaret İçin Yarın Ankara'ya Gidecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak iki günlük ziyaret için yarın Ankara'ya gidecek.

Talat, yarın saat 08.30'da Cumhurbaşkanlığı tarafından tahsis edilecek özel GAP uçağıyla Ankara'ya hareket edecek. Talat'a, eşi Oya Talat, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile bir heyet eşlik edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, ziyarette, Kıbrıs sorunun içinde bulunduğu durumun değerlendirileceğini söyledi.

Ziyaretin kendileri açısından çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Erçakıca, ziyaretin, şubat sonrasında beklenen girişimler için hazırlık toplantısı yapılacak olması bakımından da önemli olduğunu kaydetti.

Talat'ın, şubat sonrası girişimi bir ''fırsat'' olarak gördüğünü belirten Erçakıca, ''Kıbrıs Türk tarafı olarak biz kendi içimizde de bazı toplantılarla bu yeni girişime hazırlanmaya başlamış bulunuyorduk. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle yapacağımız bu değerlendirmeden sonra da bu çalışmalarımızı hızlandıracağız'' dedi.

Erçakıca, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Talat'ın Ankara ziyaretinin, Cumhurbaşkanı Gül'ün ABD ziyareti öncesinde olmasının, ''fonksiyonellik bakımından oldukça faydalı olacağını'' kaydetti.

Erçakıca, Türk tarafının Kıbrıs sorununda yeni bir plan hazırlığı olup olmadığı sorusuna karşılık, ''şu anda bir çözüm planı önermeyeceklerini, ama kendi opsiyonlarını hazırladıklarını'' belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title