Haberler

Kızılayın Yardım Konvoyu Ürdün Sınırına Ulaştı

Kızılayın 35 TIR'dan oluşan yardım konvoyu İsrail-Ürdün sınırındaki Allenbi köprüsüne ulaştı.

Kızılayın 35 TIR'dan oluşan yardım konvoyu İsrail-Ürdün sınırındaki Allenbi köprüsüne ulaştı.

Kızılayın Filistin'e yardımları çerçevesinde geçen Salı günü Ankara'dan yola çıkan un yüklü konvoydan 10 kamyonun bugün İsrail ile Gazze Şeridi arasında mal geçişinde kullanılan Karni geçiş noktasına ulaşması, yarın Gazze Şeridi'ne geçmesi bekleniyor.

Yardım yüklü kamyonlardan 12'si yarın, 13'ü de Salı günü Karni'de yüklerini boşaltacak ve yardım buradan Gazze Şeridi'ne aktarılacak. Allenbi köprüsüne ulaşan kamyonların yükü, gerekli kontrol yapıldıktan İsrailli kamyonlarına naklediliyor. Yük, Karni geçiş noktasında da Filistin kamyonlarına yüklenerek Gazze'ye gönderilecek.

Kızılay Başkanı Danışmanı Fecri Alpaslan ''Kızılay tarihindeki en büyük yardım konvoyunun düzenlendiğini'' söyledi.

Alpaslan, gelen ilk parti un yardımının tümüyle Gazze'de dağıtılacağını, kalanının da Batı Şeria'daki Filistin kentlerine aktarılacağını belirtti.

Salı günü 49 kamyondan oluşan ikinci bir konvoy Ankara'dan yola çıkarak 30 Temmuz Pazar günü Allenbi köprüsüne ulaşacak.

Alpaslan, ''Mümkün olursa 49 kamyonluk bu yardımları da Gazze Şeridi'nde dağıtmayı düşünüyoruz, ama bu mümkün olmazsa yardımların 500 tonu Nablus'a, 370 tonu da Cenin'e dağıtılacak'' dedi.

Alpaslan, Filistin Eğitim Bakanlığı ve Başkanlık makamıyla yapılan görüşmelerden hareketle Filistin'de bu yıl okula başlayacak öğrencilere, içinde bir yıllık kırtasiye malzemesiyle 100 bin çanta dağıtılmasını öngören bir proje üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title