Haberler

Kızılay, Sınır Ötesi Operasyona Karşı Hazıklık Yaptı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Sınır Ötesi Harekat Konusunda Kurumun Kendine Göre Hazırlıkları Olduğunu Söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, sınır ötesi harekat konusunda kurumun kendine göre hazırlıkları olduğunu söyledi.

Palandöken'deki Palan Oteli'nde düzenlenen Kızılay Bölge Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin Küçükali, Türkiye'de 10 bölgede Kızılay Bölge Toplantısı yaptıklarını, bugün de Erzurum'da toplandıklarını kaydetti. Toplantıda kurban kampanyası ve zekat projelerini tartışacaklarını belirten Küçükali, sınır ötesi operasyonla ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Sınır ötesi operasyon insan odaklı, insan kaynaklı bir savaştır. Dolayısıyla böyle bir şeyin olmasını biz Türk Kızılayı olarak istemeyiz. Çünkü insanların acı çekmesi bizim için son derece ızdırap vericidir. Bunun olmaması için gayret sarf ederiz, ama devletimiz bu hususta karar verirse tabii bizim de ödevlerimiz vardır. Ödevlerimizi yerine getirmek boynumuzun borcudur. Türk Kızılayı ızdırap çeken herkese yardım eder. Tabii ki bizim de lojistik hazırlıklarımız var. Sahra hastanelerimizin hazırlıkları

var. Gıdayı nasıl dağıtacağımız, nasıl barındıracağımız, kimlerle nasıl çalışacağımıza dair planlarımız var. Ama bu biliyorsunuz bir hükümet meselesi değil, devlet meselesidir. Biz o talimatı almadan harekat etmeyiz."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın en saygın ve en büyük ordusu olduğunu ifade eden Küçükali, "Bunu hepimiz övünerek görüyoruz, biliyoruz. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimiz bu konuda çalışmalarını yapıyor" diye konuştu.

(AA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title