Haberler

Kırşehir Belediyesi Kent Merkezinde Kilit Parke Çalışmalarına Hız Verdi

Kırşehir Belediyesi Tarafından Kent Merkezinde Yapılan Kilim Desenli Kilit Parke Çalışmalarıyla, Atıl Bir Halde Bulunan Cadde ve Sokaklar Modern Görünüme Kavuşturuluyor.

Kırşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde yapılan kilim desenli kilit parke çalışmalarıyla, atıl bir halde bulunan cadde ve sokaklar modern görünüme kavuşturuluyor.

27 Evler Yokuşu ve Mehtap Tepesi’nin bir kısmını pilot bölge seçerek kilit parke çalışması başlatan belediye ekipleri, çalışmalara 27 Evler Yokuşu’ na bağlanan tüm arterlerde ve müftülük civarında devam ediyor. Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, 2008 yılında daha güzel ve modern bir kent oluşturacaklarını ifade ederek, "Kilit parke çalışmalarının başladığı yerlerde zaman zaman şantiye görünümü oluştuğundan yayaların ve araç sahiplerinin hoşnutsuzluğu ile karşılaşıyoruz. 27 Evler Yokuşu henüz inşaat aşamasında iken de benzer tepkiler aldık. Ama, iş yapılıp ortaya güzel bir görünüm çıkınca hemşerilerimiz çok memnun oldu. Bu çalışmaların yapıldığı her yerde konutlara ve çevreye yönelik ilgi arttı. Kilit parke, asfaltın maliyetinden ucuz olduğu gibi aynı zamanda asfalttan daha da dayanıklı. Kaldı ki bozulan yada çöken yerleri yeniden orijinali gibi yapmak mümkün oluyor. Kilit parke yapımına bu anlamda iyi etüt edilerek karar verilmiştir. Yine araştırma sonuçları, küresel ısınmanın artacağı kentlerde asfalt kullanımının sıcakları artıracağı yönündedir. Avrupa'da ve Türkiye'nin bazı gelişmiş kentlerinde dahi asfalt yamalarında kilit parke kullanıldığını gözlemledim. Bundan sonra doğalgaz, elektrik ve su hatları gibi kazıya uğrayan yerlerin tamirinde de kilit parke kullanacağız. İnanıyorum ki çalışmalar bittiğinde güzel bir Kırşehir ortaya çıkacak" dedi.

Kilit parke çalışması başlatılan yerler ile ilgili teknik bilgiler de veren Başkan Çakır, "Ünal Çarşısı arkasında bin 700 metrekare, müftülük civarında 3 bin 500 metrekare, Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda 4 bin 800 metrekare ayrıca bu alanlara bağlantı teşkil eden 714. Sokak’ta 400 metrekare, Şehit Burhan Korkmaz Caddesi’nde 2 bin 800 metrekare, 34. Sokak’ta 750 metrekare, Ahmet Yesevi Caddesi’nde 6 bin 800 metrekare, Eski Mucur Durağı bölgesinde 4bin 800 metrekare, Ziraat Bankası arkasında bin metrekare, Eski Tavuk Pazarı civarında 6 bin metrekare, Gümüşhaneliler Kıraathanesi arkasında bin 600 metrekare, belediye binası arkasında ve Ahi Çarşısı civarında 3 bin 560 metrekare olmak üzere toplam 37 bin 210 metre kare alanda kilit parke çalışması yapılacak" şeklinde konuştu.

(AD-ATÖ-Y)

25.06.2007 19:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title