Haberler

Kırıkkale'de Taşımacılık Kontrol Altında

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Taşımacılık Sektörünü Mercek Altına Aldı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, taşımacılık sektörünü mercek altına aldı.

Emniyet Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Sigorta Müdürlüğü, minibüs ve otobüslerde çalışan muavinlerin sigortalarının (Y) türü yetki belgelerini inceledi. Uygulama araçların terminalden her çıkında devam ederken, uygulamaya tabi tutulan araç ve otobüsler dikkatle inceleniyor. Yapılan incelemelerde fiyat ve yetki belgelerinin yanısıra sigorta, muayene ve sürücü belgesi kontrolleri yapıldı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı uygulamadan memnun olan minibüsçüler, denetlemelerin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Yeni terminalin önünde yapılan kontrollerde bilet denetimi de yapılırken, bilet kesmeyen otobüslere ihtar yapıldı ve ceza yazıldı. Araçlara verilen 10 ihtar cezasının önemini de belirten emniyet yetkilileri, ihtar cezası 50'ye ulaştığında yetki belgesinin alınacağını belirtti. Yapılan denetimde, otobüsler durdurularak yolcuların biletleri tek tek incelendi. 2 saat içerisinde 6 otobüse 2 bin 100 YTL ceza işlemi uygulandı. Cezaların yolculara bilet kesilmemesi nedeniyle kesildiği belirtildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Salim Akça yasaları uyguladıklarını, taşımacılığın bundan böyle daha düzenli yapılması için devletin bütün ilgili birimlerinin ortaklaşa hareket edeceğini söyledi.

(AT-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title