Haberler

Kırıkkale'de Halk Oyunlyarı Yarışması

Geleneksel ve Stilize Dallarda Halk Oyunları Valilik Kupası Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının 2010-2011 eğitim öğretim yılı faaliyet programında yer alan Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Yaygın Eğitim Kurumları Arası Geleneksel ve Stilize dallarda Halk Oyunları Valilik Kupası yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, her yıl düzenlenen ve ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarından ekiplerin katıldığı halk oyunları yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü seçilen ekiplerin önce Türkiye elemelerine daha sonra da yur dışında yapılan yarışmalara Türkiye adına katılacaklarını söyledi.

Kırıkkale Başpınar 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yarışmalara geleneksel düzenlemesiz dalda küçükler kategorisinde 3, yıldızlar kategorisinde 3, orta öğretimde 3, yaygın eğitim kurumlarından 2, sitilize düzenlemeli dalda yıldızlarda 3, orta öğretimde 2 olmak üzere toplam 16 ekip katıldı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmada ekipler Van, Kırıkkale, Diyarbakır, Kırşehir, ve Gaziantep yöresine ait halk oyunlarını sergilediler.

Yaklaşık 8 saat süren yarışma sonunda, gençler düzenlemeli stilize dalda Kırıkkale Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Yıldızlar Düzenlemeli Stilize dalda Namık Kemal İlköğretim Okulu birinci oldu.

Yaygın Eğitim Kurumları Stilize Düzenlemeli ve Sitilize Düzenlemesiz dalda Merkez Halk Eğitim birinci oldu. Yaygın Eğitim Kurumları Düzenlemesiz Geleneksel Dalda da yine Merkez Halk Eğitim Merkezi birinci oldu.

Yıldızlar Stilize Düzenlemesiz dalda Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Küçükler Stilize Düzenlemesiz dalda ise Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu birinci oldu.

Yarışma sonunda dallarında birinci gelen ekibe kupa ve madalyalarını Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ikinci ve üçüncülere ise törene katılan bürokratlar verdi. Yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü seçilen ekipler il dışında yapılacak yarışmalarda Kırıkkale'yi temsil edecekler.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title