Haberler

Kırık Cam Parçaları Geçim Kaynağı Oldu

Cam füzyon sanatı öğretmeni Ali Özdemir, cam parçalarının boyanarak fırınlanmasıyla oluşturulan cam füzyon sanatının Manisa'da bir çok kadının geçim kaynağı haline geldiğini belirtti.

Cam füzyon sanatı öğretmeni Ali Özdemir, cam parçalarının boyanarak fırınlanmasıyla oluşturulan cam füzyon sanatının Manisa'da bir çok kadının geçim kaynağı haline geldiğini belirtti.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'de çok tanınmayan "cam füzyon" sanatının Yunusemre İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde verilen kurslarla hayat bulmaya çalıştığını kaydetti.

Cam füzyon sanatında cam parçalarının soğukken tasarımının yapıldığını ardından fırında pişirilerek yeni bir form kazandırıldığını anlatan Özdemir, normalde özel camların kullanıldığı bu sanatı ikinci el, atık olarak tabir edilen camlarla da uygulamaya başladıklarını söyledi.

Ülke genelinde cam füzyonu meslek olarak yapanların sayısının çok az olduğunu ileri süren Özdemir, Manisa'da açtıkları kurslara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

Merkezde halen 20 öğrenciye kurs verdiklerini belirten Özdemir, kursa katılanlar arasında farklı meslek gruplarından insanların bulunduğunu kaydetti.

Ustalar 6 ayda yetişiyor

Kursiyerlerin 6 aylık eğitim gördüğünü belirten Özdemir, "Yaptığımız ürünlerde normalin dışına çıkmaya çalıştık. Öğrencilerimiz daha çok sanatsal eserler yapmak istiyorlar. Gitar, keman, saat, tarak gibi farklı ürünler ortaya çıkartıyoruz. Bunun yanında mutfak gereçleri ve inşaatlarda kullanılacak ürünler yapıyoruz. Bizim amacımız Manisa'yı bir cam merkezi haline getirmektir" dedi.

Eşiyle birlikte kursa katılan Şengül İşler (38), cam füzyon sanatını daha önce duymadığını, kursa başladıktan sonra çok zevkli olduğunu görünce eşinin de eğitime başladığını belirterek, "Kurs saatleri dışında da gelmeye başladık. Yeni ürünleri ortaya çıkardıkça çok mutlu oluyoruz. Eğitim sonrası cam füzyon atölyesi kurmayı hedefliyorum" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yunusemre Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title