Haberler

    Kiralık Bilgisayarlarda Seks Tuzağı

    Siz şimdi güvende olduğunuzu sanıyorsunuz, ama ya sizi gözetliyorlarsa?

    Mahmut Saral - - Teknoloji geliştikçe gelişiyor ve artık birçok işimizi, bilgisayarlar üzerinden halledebiliyoruz. Ancak bu kadar kolaylığın yanında, bir o kadar da tehlike mevcut. Virüsler, spam ve casus yazılımlar, bunlardan sadece bazıları. Kendi kişisel bilgisayarınızda bile çok dikkatli hareket etmeniz gerekiyorken, düşünün, başkasının bilgisarında (Mesela Internet kafelerdeki PC'ler gibi) çok daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor. Aksini yaparsanız, sonuçları da ağır olabiliyor. İşte size kötü bir kaç örnek.

    Amerikalı yetkililerin belirttiğine göre kiralık PC'ler, kişiler için büyük tehlike saçıyor. Designerware firması tarafından geliştirildiği söylenen PC Rental Agent isimli yazılım, kiralık bilgisayalarda, kullandığınız birçok özel bilgiyi sizden habersiz çalabiliyor. Kredi kartı şifreleri, sigorta numaraları veya özel şifreleriniz gibi. Hatta bu PC'lere takılı web kameralarında, kişilerin erotik anlarına ait görüntülere de ulaşılmış.

    PC Rental Agent yazılımının, dünya çapında 420 bin bilgisayara yüklenildiğine inanılıyor. PC kullanırken, gerçekten çok dikkatli olmanız konusunda uzmanlar uyarıyor. Konu hakkında Designerware firmasından ise henüz bir açıklama gelmedi.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title