Haberler

Kilis'e Yeni Adliye Sarayı 2012 Yılında Hizmete Girecek

AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, yeni adliye sarayı binasının 2012 yılı ortalarında tamamlanarak hizmete gereceğini söyledi.

AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, yeni adliye sarayı binasının 2012 yılı ortalarında tamamlanarak hizmete gereceğini söyledi.

Kilis'e yakışır bir adliye sarayı yapılacağını belirten Karakuş, Gaziantep yolu üzerinde inşaatı devam eden adliye sarayının 2012 yılı Nisan ayı sonunda hizmete girmesini beklediklerini ifade etti.

Mevcut adliye binasının eski olduğu için bazı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Karakuş, "İnşallah yeni binamız son teknoloji ile donatılacak. Adliye sarayının fiziki şartlarının iyi olması gerekiyor. Kilis'e yakışacak bir adliye sarayı olacak" dedi.

Karakuş, kente yeni bir açık cezaevi yapılması için de çalışma başlattıklarını, kapalı cezaevinin yetersiz olduğu için yeni cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı'na başvurduklarını ve İslahiye yolu üzerindeki Beşenli ile Çukuroba köyleri arasındaki arazilere yaptırılması planlanan yeni açık cezaevinde mahkumların üretken hale geleceklerini ifade etti.

Yapılacak cezaevinin bin 200 tutuklu ve hükümlü kapasiteli olması yanında, yaklaşık 600 kişiye de yeni istihdam sağlayacağını belirten Karakuş, yeni cezaevi ile birlikte kentin sosyal aktiviteler ile ticaretinde canlılık meydana geleceğini sözlerine ekledi.

- KİLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title