Haberler

Kılıçdaroğlu, 'Söz Meclis'ten İçeri' Adlı Oyunu İzledi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun yazdığı 'Söz Meclisten İçeri' adlı eserinden uyarlanan oyunu izledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Salonunda Uğur Mumcu'nun yazdığı 'Söz Meclisten İçeri' adlı oyundan uyarlanmış ve Ekin Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği tiyatro oyununu izledi.

Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Uğur Mumcu çok önemli bir gazeteci, yazar ve düşünürdü. Hepimiz sabah Cumhuriyet Gazetesi'ni elimize aldığımızda ilkin onun neler yazdığına bakardık. Dünyayı gelişmeleri onun gösterdiği gerçek yanlarıyla görür, daha kolay anlardık. Ülkemizi karanlığa mahkum etmek isteyenler Uğur Mumculara tahammül edemedi, onu aramızdan ayırdılar. Ama fikirleri bize bıraktıklarıyla günümüze de ışık tutan Uğur Mumcu'yu yok edemediler" dedi.

Kılıçdaroğlu, sanatın ve sanatçıların toplumsal yaşama ilişkin önemine işaret ederek, "Bu güzel oyunu bizlere izlettiren sanatçılarımza çok teşekkür ediyorum. hepimizin onlara destek olması lazım. Yenimahalle Belediyemizi de hem bu oyuna hem de Ankaralı sanatseverlere kazandırdığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi nedeniyle tebrik ediyorum. Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Sabahattin Ali, bunlar ülkemizin değerleridir. Onlara sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra oyunculara çiçek verdi ve oyuncularla birlikte seyircileri selamladı. Oyun sonrasında TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'da oyunla ilgili düşüncelerini seyircilerle paylaştı.

Oyunun galasına CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Perihan Sarı'nın yanısıra milletvekilleri, parti meclisi üyeleri de katıldı.

(MV) FOTOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title