Haberler

KIBRIS'TA HAYATINI KAYBEDEN KOMUTAN İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Güncelleme:

KKTC'de geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi emekli albay M. Şükrü Tandoğan için 9 profesyonel bisikletçi, İstanbul Pendik'ten pedal çevirmeye başladı.

KKTC'de geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi emekli albay M. Şükrü Tandoğan için 9 profesyonel bisikletçi, İstanbul Pendik'ten pedal çevirmeye başladı. 7 gün boyunca 861 kilometre yol gidecek olan bisikletçilerin turu, Tandoğan'ın Ordu'daki mezarı başında son bulacak.

Geçtiğimiz yıl 15 Kasım günü, 37'nci kuruluş yıldönümü için gittiği Kıbrıs'ta geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Türkiye Muharip Gaziler Derneği eski başkanı, Kıbrıs Gazisi emekli albay M. Şükrü Tandoğan'ın anısına, 9 profesyonel bisikletçi, İstanbul'dan Ordu'ya pedal çevirecek. Grup, bugün, Pendik'ten İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya ve çok sayıda gazi tarafından uğurlanarak, yola çıktı. En yaşlısı 78 yaşında olan profesyonel bisikletçilerin katıldığı tur, 7 gün sürecek. 861 kilometrelik tur, Ordu'nun Perşembe ilçesi Çandır Köyü'nde Tandoğan'ın kabrinde düzenlenecek anma töreni ile sona erecek.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, 'Pandemiden dolayı bir cenaze merasimi yapamamıştık. Bunun üzerine daha önce komutanımızla birlikte çalışan Ali Güngör arkadaşımız bisikletçi arkadaşlarını organize etti, biz de buna dernek olarak destek verdik. Şuanda bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Kısmet olursa 7 gün sürecek, en son 16 Haziran'da Perşembe ilçesinde sona erecek. 17 Haziran'da ise kısmet olursa Çandır Köyü'nde mezarı başında ona yakışır bir tören düzenlemeyi arzu ediyoruz" dedi.

Şükrü Tandoğan'ın kızı Gülfem Tandoğan, "Babam maalesef 7 Aralık günü geçirdiği kaza sonucu kaybettik. Kıbrıs'ın kuruluşunun 37'nci yıldönümünde, Kıbrıs'ta daha önce savaşarak gazi olduğu topraklarda, aslında bir nevi tekrar aynı yerde şehit oldu diye algılıyoruz. Kovid salgını nedeniyle bir tören yapamamıştık. Yine kendinin askeri olan Ali Güngör ve Muharip Gaziler Derneği tarafından bu anma organizasyonu düzenlendi. Bisiklet turu olarak gerçekleşecek. Bu programa katkıda bulunanlara müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Pendik Kıbrıs Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
title