Haberler

Kgf'den Üçüncü Kefalet Paketi

İşletmelerin daha uygun maliyet ve daha uygun vadelerle finansmana erişimini hedefleyen Kredi Garanti Fonu, Hazine Müsteşarlığı ile imzalanan son protokolle birlikte 35 Milyar TL'lik yeni kefalet paketini işletmelerin kullanımına açtı.

İşletmelerin daha uygun maliyet ve daha uygun vadelerle finansmana erişimini hedefleyen Kredi Garanti Fonu, Hazine Müsteşarlığı ile imzalanan son protokolle birlikte 35 Milyar TL'lik yeni kefalet paketini işletmelerin kullanımına açtı.

Geçen yıl Kredi Garanti Fonu ile Hazine Müsteşarlığı arasında imzalanan 200 Milyar TL'lik kefalet limitinin kullandırılmasından sonra ilave paket Ocak 2018'de 55 Milyar TL olarak belirlenmiş ve hızla kullandırılmıştı. Bu kredilerin geri dönüşlerinden oluşturulan yeni pakette sektörel ayrım bulunmamakla birlikte kefalet oranları da yükseldi.

KFG'den yapılan açıklamada, önceki protokolde KOBİ'lere sağlanan kefalet oranı %80 iken bu protokolle birlikte bu oran %85'e çıkarıldığı; KOBİ dışı işletmelere verilen kefalet desteğinin oranı da %75'ten %80'e çıkarıldığı vurgulandı.

İhracatçılara destek

İhracatçılara verilen %100 kefalet oranı desteği devam ederken 35 Milyar TL'lik hacmin 5 Milyar TL'lik bölümü de ihracat ve döviz kazandırıcı faaliyeti olan işletmelerin kullanımına ayrıldı. Kalan 30 Milyar TL'lik limit ise işletme finansmanında kullanılmak üzere tanımlandı. Yapılan açıklamaya göre, işletmeler bu kredileri 1 yılı geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli olarak kullanabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title