Haberler

Kfor'dan Gövde Gösterisi

NATO Kosova'da Barış ve Huzurun Bozulmasına Asla İzin Vermeyeceği Konusunda Kararlı Olduğunu, Düzenlediği Geniş Kapsamlı Tatbikatla Kanıtladı.

Nato Kosova'da barış ve huzurun bozulmasına asla izin vermeyeceği konusunda kararlı olduğunu, düzenlediği geniş kapsamlı tatbikatla kanıtladı.

Kosova genelinde "Balkan Şahini" ismiyle düzenlenen 5 gün süreli tatbikatta bölgede barış, huzur ve istikrarı bozabilecek her çeşit tehlikeye başarıyla karşı koyulacağını gösterdi. Nato'nun hazır olduğu mesajı verildi. Zırhlı araç, personel taşıyıcı ve diğer askeri araçlarla savaş helikopterlerinin katıldığı tatbikatın bir bölümü Prizren bölgesi ve şehir merkezinde yapıldı. Tatbikata Türk Taburu'nun da görev yaptığı çokuluslu Güney Tugayı askerleri katıldı. Akşam saatlerinde yapılan tatbikat kapsamında trafiğe kapanan Prizren caddelerinden hızla geçen

askeri araç ve askerlerin bir yerden başka bir yere süratli bir şekilde nakli, hızlı müdahale, birlikler arasındaki irtibat gibi taktikler denendi. Savaşa hazırlık atmosferinin yaşandığı tatbikatı çocuklar büyük bir merakla izledi. Çocukların şaşkın bakışları arasında tam teçhizatlı askerler, zırhlı personel araçları, bilhassa kentin üzerinden büyük gürültü ile uçuş yapan helikopterler ilgi odağı oldu. Kosova polisinin de katıldığı tatbikat, KFOR askerlerinin her türlü tehlikeyi aşmaya hazır olduğu, Prizren'de ani düzenlenen tatbikatla sergilendi.

Yaklaşık 1.5 saat süren tatbikatın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan çokuluslu Güney Tugayı Komutanı General Hans-Joachim Fröhlich, yaşanabilecek herhangi bir şiddet olayına karşı Kosova polis teşkilatıyla birlikte hareket edeceklerini ve şiddet olaylarına müsaade etmeyeceklerinin söyledi. Generel Fröhlih, tatbikatın Kosova'nın başkenti Priştine'de 10 Şubat tarihinde yapılan ve 2 göstericinin ölümüyle sonuçlanan protesto gösterisiyle alakalı olmadığını

açıkladı.

(EK-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title