Haberler

Kerkük: PKK'ya Yakınlığı ile Bilinen Pçdk'nın Lideri Serbest Bırakıldı

Terör Örgütü PKK'nın Irak'taki 'Yasal' Partisi Olarak Bilinen Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (Pçdk) Genel Başkanı Faik Gulpi, Serbest Bırakıldı.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki 'yasal' partisi olarak bilinen Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) Genel Başkanı Faik Gulpi, serbest bırakıldı.

7 Eylül'de evinin önünde 'sivil kişilerce' kaçırıldığı ve kaçırma olayının arkasında Türkiye'nin olduğu iddia edilen Faik Gulpi, 6 gün gözaltında kaldıktan sonra bugün serbest bırakıldı. Gözaltına alınması tartışmalara neden olan Faik Gulpi'nin Osman Öcalan ve bir grup örgüt yöneticisi ile birlikte PKK'dan ayrılan ve PWD adlı ayrı bir örgütte katılan, ardından da Suriye Kürtleri'ne yönelik faaliyetlerde bulunan başka bir örgüt kuran Kemal Şahin'in 17 Şubat 2005 tarihinde Süleymaniye'de öldürülmesi ile suçlandığı belirtildi.

Ağustos ayının son haftasında Süleymaniye Valiliği, PÇDK'nın kentteki bürosunun 10 gün içinde kapatmasını istemiş, ancak Gulpi'nin itirazı üzerine karar askıya alınmıştı. Kuzey Irak'ta yasal bir siyasal parti olarak 3 yıl önce kurulan ve bürolarında terörist başının posterlerine yer veren örgüt, Türkiye'yi hedef alan propagandalarıyla dikkati çekiyor. Örgütünün faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title