Haberler

Kaymakam Çetin, Kurban Kesemeyen Vatandaşlara Kurbanlık Koyun Dağıttı

Muş’un Varto ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, kurban bayramı öncesi verdiği kurbanlık koyun dağıtımı sözünü yerine getirdi.

Muş'un Varto ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, kurban bayramı öncesi verdiği kurbanlık koyun dağıtımı sözünü yerine getirdi.

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, kurban bayramı öncesi giyim yardımı dağıttığı sırada ilçede maddi durumu el vermeyen ve kurban kesemeyen muhtaç ailelere verdiği kurbanlık koyun dağıtımı sözünü yerine getirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Varto Belediyesi Başkanlığı adına alınan 60 koyun, veteriner hekim Öznur Çelik gözetiminde belediye mezbahanesinde kesildi. Kurbanlar, belediye imamı Kadim Tepe tarafından da okunan duaların ardında muhtaç bulunan ailelere dağıtıldı.

Mezbahanede vatandaşlara dağıtımını yapan Varto Kaymakamı ve Belediye başkanı Mehmet Nuri Çetin, "Bayramlar bütün halkımızın birleştiği önemli dini günlerimiz. Burada özellikle yetim kardeşlerimiz şehit ailelerimize ihtiyaç sahibi ailelerimize kurbanlık vererek onlarında bu bayramı kurban keserek, bu bayrama kurbanla girmelerini istedik. Bununla ilgili belediyemiz ve Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın ortak projesi ile 60 koyun aldık. Bunun 30'unu bizzat ailelere teslim edildi, aileler kendisi kesti. Kesemeyecek durumda bulunan 120 aileye de kesilerek gönderildi. Yaklaşık 150 aileye kurban verdik. Bundan sonrada bu uygulamamız devam edecek. Hatta bazı aileler ilk defa kurban keseceklerini söylediler. Buda bizi sevindirdi. Ailelerin o sevinci mutluluğu bize yetiyor. İnsanlarımızın güvenliği için her türlü projeyi ve her tülü desteği vereceğiz" dedi.

Gümgüm Mahallesinde ikamet eden Mehmet Demir adlı vatandaş ise, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Allah-u teala olanlardan razı olsun. Allah hepinizin de hayırlarını kabul eylesin" dedi.

Kurbanlık koyununu almaya gelen Nafiye Birsin adlı bayan ise, "İlçe kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin, biz maddi durumu el vermeyen vatandaşları düşünüp böyle bir uygulama yaptığından dolayı kendisine teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Varto Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title