Haberler

Kaybolan Isıyı Serada Üretime Dönüştürdüler

Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bahçesine kurulan yeni serada ürün alınmaya başlandı.

Üniversitenin ısı galerilerinde kaybolan ısının tekrar kullanımı ile ısıtmanın sağlandığı serada, her türlü fide üretilebiliyor.

Bu yıl içerisinde kurulan sera ile ilgili bilgiler veren Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Bal, Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilere verdikleri eğitimin yanında, doğal gıda üretimlerine önem verdiklerini ve yeni üretim metotları geliştirdiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Hasan Bal, "Seracılık ve sera üretimine bölüm olarak büyük önem veriyoruz. Bu çerçevesinde okul bahçemize 80 bin fide üretim kapasiteli sera kurdurduk. Fide serası 2 katlı ve orjinal. Seranın ısıtmasını üniversitemizin ısı galerilerinde kaybolan ısıyı tekrar kullanarak sağlıyoruz. Yani kaybolan ısıyı burada üretime dönüştürüyoruz. Bu serada çok çeşitli türde fide rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Burada yapılan üretimin yanında, üretimde görev alan öğrencilerimiz de seracılığı uygulamalı olarak öğrenme imkânı buluyor. Serada üretilen fideleri ise öncelik üniversite personeli olmak üzere isteyen herkes, belirli ücret karşılığı alabiliyor" dedi.

Yine okul bahçelerinden geçen ısı galerilerinin üzerine kurdukları üretim tesislerinde de domates, biber, çilek, altın çilek fidelerini rahatlıkla yetiştirebildiklerini belirten Prof. Dr. Bal, toprak alttan ısıtmalı olduğundan yetiştirilen ürünün kışın soğuktan etkilenmediğini kaydetti.

Kocasinan Belediyesi'ne 50 bin fide üretildi

Yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesi ile yürüttükleri fide üretim projesi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Bal, proje kapsamında tamamen organik 50 bin karahıdır domates fidesi üreterek belediyeye teslim ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Hasan Bal, "Organik domates fidesi üretim ve dağıtım projesinin üretim aşaması yaklaşık 2 ay sürdü. Üretimde öğrencilerimiz aktif rol aldılar. Projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Ethem Baz, Bahçe Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demirkaya da, bitkisel üretim teknikleri hakkında bilgiler verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title